сряда , 20 февруари 2019 г.
Начало / Извън Перник / Заради уникалния кадър… Манекенка поплува с акули, но я нападнаха

Заради уникалния кадър… Манекенка поплува с акули, но я нападнаха

katarina-zarutskie

Когато 19-годишната Катарина се потапя във водата край Бахамите очаква, че ще получи идеалният кадър за Instagram. Вместо това става обект на репортажи в цял свят.
19-годишната Катарина Заруцки има хиляди последователи в Instagram и разчита на атрактивни кадри да поддържа бройката и интереса към нея.

Тя била на ваканция с приятеля си и семейството му на Бахамите, когато местните й казали, че може да плува с акули дойки.

По принцип акулите дойки са доста спокойни, имат бавни и плавни движения и много често хората се доверяват да плуват край тях. Въпреки това акулите дойки държат 4-о място в антикласацията за нападения срещу хора.

И така Катарина се доверила на местните хора, които я окуражавали да се отпусне край акулите.

„Бяхме видели тези акули да плуват в залива и понеже съм сърфист знаех, че акулите дойки са относително безвредни… Мислех си, че е безопасно, видях деца да се гмуркат. Реших, че ще е безопасно да го направя и аз, въпреки протестите на семейството на приятеля ми“, разказва Катарина пред „Fox“.

Студентката разказва, че всичко било наред, когато влязла във водата, докато не се отпуснала по гръб и не разперила ръце. Бащата на приятеля й снимал всичко и така е заснел моментът, в който една от акулите се промъква към Катарина и захапва ръката й и започва да я влачи към дъното.

„Беше много страшно. Бях издърпана надолу и съм голяма късметлийка, че беше несериозен инцидент. Можеше да бъде много по-лошо… Можеше всички да ме нападнат, като се има предвид, че са група“, казва Катарина.

Всички успели да чуят звука от ухапването – звучало сякаш се затваря вакуумен плик.

Фактът, че Катарина се гмурка често и сърфира й помогнал в ситуацията да запази спокойствие. Успяла да освободи ръката си от устата на акулата и да покрие раната, за да не изтича кръв и така да привлича останалите акули.

Ако обаче акулата я е захапала по друг начин нещата е можело да не се развият толкова благоприятно и Катарина да не може да освободи ръката си.

В района на залива, където Катарина е пострадала, има табели, които предупреждават туристите, че плуването с акулите е на техен собствен риск. Катарина обаче твърди, че не е видяла такъв знак и не би влязла във водата.

Въпреки това не вини никой и смята, че ухапването е „голям инцидент“ и просто акулите са я помислили за парче храна.

Катарина се възстановява и макар че раната й не е много голяма, лекарите предупреждават, че парчета от зъбите на акулата може да са останали в ръката на 19-годишната жена.

Десетки хора атакуват жената в социалните мрежи за безразсъдността й или призовават да се забрани достъпа до мястото, където акулите пребивават.

Катарина обаче е категорична, че не бива да се винят акулите.

„Това е диво животно и мисля, че всеки който плува с акули дойки трябва да осъзнава, че ситуацията е неконтролируема. Не може да предвидите дори как ще реагира човек, камо ли животно“, посочва Катарина в защита на „нападателя“ си.

Източник: dnes.bg

katarina-2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *