сряда , 17 януари 2018 г.
Начало / Бизнес / Започна плащането на местните данъци в Перник

Започна плащането на местните данъци в Перник

iveta-boyanova-mdt

От днес започна плащането на местните данъци и такси в община Перник. По-ранното погасяване на задълженията се практикува от 2 г. насам, като целта е да се избегнат опашките и струпванията на много хора пред гишетата. Вече има хора, които плащат и това са най-вече възрастни хора, свикнали винаги да бъдат изрядни в сметките си.

За удобството на перничани са организирани изнесени работни места в сградите на Общината и на кметство Изток. От 1 март 2018 г. данъци ще могат да се плащат и в кметството в кв. Църква, съобщи началникът на отдела „Местни данъци и такси“ Ивета Боянова. По селата пък ще има мобилни групи, които ще събират данъците по график, предварително съгласуван с кметовете по места.

До 30 април налозите се плащат с 5% отстъпка.

Освен по традиционния начин на място пред гишета, гражданите могат да платят данъците си чрез интернет, пощата, изи-пей, и-пей или по банков път.

За 2017 г. събираемостта на данъците и таксите в Община Перник изпълнена на 88% спрямо заложеното в общинския бюджет. Това се равнява на 15 483 077 лв. при планувани 17 691 559 лв.

Преизпълнение на постъпленията има при туристическия данък. На 96% са изпълнени приходите от данъци за МПС-тата, на 89% за недвижимите имоти, на 84% за битовите отпадъци, а на 100% за глоби, канкции и неустойки.

За 2018 г. в общинския бюджет са заложени около 17,5 млн. лв. приходи от местни данъци и такси, но сумата е проект, тъй като основният финансов документ тепърва ще се обсъжда и приема.

Предишна Жители на пернишките села Дивотино и Люлин се вдигат на протест срещу камиони, носещи кал на пътя
Следваща Чистят пътя за Дивотино и Люлин с пароструйка, лъскат гумите на камионите преди да излязат на шосето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *