сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Криминални / Започва 24-часов масиран и непрекъснат контрол по всички пътища в област Перник

Започва 24-часов масиран и непрекъснат контрол по всички пътища в област Перник

сн. novinite.com
сн. novinite.com

24-часов масиран и непрекъснат контрол по всички пътища в област Перник, в това число и третокласната, и четвъртокласната мрежа, започва от утре. Пътните полицаи ще бъдат на пътя от 6,00 ч на 18 април до 6,00 часа на 19-ти. Ще бъдат включени всички средства за измерване на скоростта. Мярката е в рамките на операция на Пътна полиция за контрол на скоросттая която се провежда от 16 април до края на седмицата (22 април) в цялата страна, включително и  в Пернишка област. Акцията е инициирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция (TISPOL) и освен у нас, засилени проверки ще се извършват във всички страни, членки на  Европейския съюз. 


„Скоростта е един от основните фактори за възникване на тежки пътни инциденти. Това е и причината TISPOL да заложи в графика си ежегодно по две операции за контрол на скоростта“, припомнят от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник. Налага се изводът, че у нас превишаването на скоростта е един от най-сериозните проблеми и е сред осножните причини за пътнотранспортни произшествия.

„Това е и поводът отново да се обърнем към водачите с апел да шофират със съобразена скорост и да проявяват повече толерантност на пътя. Само така, с общи усилия и отговорност, можем да намалим тежките пътни инциденти“, подчертават служителите на реда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *