сряда , 20 март 2019 г.
Начало / Общество / Започва превантивна кампания за зрелостниците в област Перник

Започва превантивна кампания за зрелостниците в област Перник

nujni-ste-ni-jivi-07032018

Днес беше поставено началото на традиционната кампания на областния управител на Перник Ирена Соколова за повишаване на вниманието на зрелостниците по време на баловете. За поредна година губернаторът създава необходимата организация за провеждане на информационни срещи между специалисти и завършващите 12-ти клас.

По време на тези срещи се набляга на превенцията по безопасността на пътното движение на нови водачи, рисковете при шофиране при употреба на алкохол и неосъзнатите действия, извършвани под ефекта на еуфорията.

Продължителността на инициативата е от 7 март до 30 април 2018 г. През този период по график ще бъдат обходени всички училища.

На заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, председателствано от заместник областния управител Иво Иванов, пред директорите на училища беше представена програмата на кампанията за областта и кратък анализ на пътния травматизъм от началото на 2013 до момента.

Ранното провеждане на информационните срещи цели настойчиво повтаряне и задълбочено осъзнаване на отговорностите на всеки младеж, както за неговия, така и за живота на другите.

Тази година мотото на Кампанията е „Нужни сте ни живи” и по установена практика се провежда в партньорство с Областната дирекция на МВР – Перник, Регионалното управление по образование и Регионалната здравна инспекция.

За първи път партньорско участие вземат и местните организации на Българския червен кръст и Съюза на българските автомобилисти.

39 е броя на завършващите паралелки в областта за 2018 г, съобщиха от РУО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *