сряда , 20 февруари 2019 г.
Начало / Политика / Жители на с. Владимир търсят помощ от Станислав Владимиров: От местния екасираж се носи непоносима воня, кучета от приюта нападат хора

Жители на с. Владимир търсят помощ от Станислав Владимиров: От местния екасираж се носи непоносима воня, кучета от приюта нападат хора

pic_3

Народният представител от ПГ на „БСП за България” Станислав Владимиров се срещна с жители на радомирското село Владимир по тяхна покана. Те са организирали подписка във връзка с тяхна жалба срещу екарисаж за изгаряне на животни и приют за кучета, построен на мястото, където е изворът за водата, от който се снабдява селото.

 

„От известно време във Владимир се носи ужасна миризма на мърша и изгоряло. Вонята е необичайна за селото и е усетена от по-голямата част от жителите, които недоумяват откъде идва. Необичайно за селото започнаха да влизат големи камиони и то повече в по-тъмните часове. След като автомобилите преминат, започва да мирише на мърша.

 

По пътя за главния път на град Радомир никой не смее да премине пеша, защото хората биват нападани от кучета, собственост на приюта, но незнайно защо животните не са в клетки, а на свобода. Ето защо ви информираме и искаме незабавното отстраняване на двата обекта от селото”, пишат в жалбата си до институциите жителите на с. Владимир. Подписката е подкрепена от стотици жители на селото и община Радомир.

 

Във Владимир живеят постоянно около 120 души, но през летния сезон броят им многократно нараства. Жителите са категорични, че ще се борят с беззаконието и чрез Европейските институции. Депутатът Станислав Владимиров също недвусмислено заяви, че ще подкрепи жителите на селото и категоричено ще помогне проблемът да бъде решен.

pic_1 pic_2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *