сряда , 20 февруари 2019 г.
Начало / Общество / Жители на кв. Тева недоволни от промяната в часа на последния курс на №10

Жители на кв. Тева недоволни от промяната в часа на последния курс на №10

сн. БНР
сн. БНР

Жители на Тева недоволстват от факта, че последният курс в 22 часа от началната спирка за квартала е отменен. Той вече е с половин час по-рано – в 21.30 часа.

Перник е град, в който заплатите се въртят около минималните и в който хората основно разчитат на градския транспорт,защото им излиза десетократно по-евтино от такситата. Явно промяната, която е от около два месеца, им идва в повече.

„Как е възможно да бъда спрян автобус №10 за квартал Тева, тръгващ от начална спирка в 22 часа? Шофьорите отдавна мрънкат, че за 3-4 човека нямало да карат.То по тази логика не трябва да се изпълняват изпълняват и ранните курсове, а и много други“, пише до редакционната поща на Pernik Today нашата читателка Надежда Макариева. Тя припомня, че за Кладница има автобус в 22 часа и често е с един пътник, но няма проблем – курсът се изпълнява. За голям квартал като Тева как така решиха последният автобус да е в 21.30?“, недоумява перничанката.

Ами лятото, пак така ли ще бъде – ще се прибираме по светло от центъра?! Когато се взимат решения, някой съобразява ли се с клетите пътници или те трябва да търпят всичко, роптаят хората от Тева.

Наш репортер се свърза с Марио Алексов – инспектор „Организация на транспорта“ в Община Перник. Той потвърди, че има ршение на Общинския съвет, съгласно което последният курс на №10 за Тева се променя на 21.30 часа.

До Община Перник обаче могат да постъпват и граждански предложения  относно транспортната схема, което включва и промяна в курсовете по различните автобусни линии. Тези предложения обаче трябва да са скрепени с повече имена и подписи.

Така че, граждани от Тева, правете подписка и искайте отново да ви върнат стария час на последния автобус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *