вторник , 11 декември 2018 г.
Начало / Общество / Жители на кв. Марина бара в Перник газят кал повече от 40 години, искат 200 м асфалт

Жители на кв. Марина бара в Перник газят кал повече от 40 години, искат 200 м асфалт

Една от улиците в квартала
Една от улиците в квартала

Жителите на пернишкия квартал Марина бара газят кал повече от 40 години. Техни представители се обърнаха към кмета Вяра Церовска за помощ. В края на общественото обсъждане на бюджета за 2018 г. те обясниха нерадостната ситуация и поискаха ясен отговор дали Общината ще предприеме нещо за решаване на проблема им.

Улиците „Градище“ и „Горски извор“ са във вид, в който природата ги е създала. Частично асфалтирана е ул. „Марина бара“, а преди 15 г.  е изграден част от тротоар. И толкова.

Хората от квартала няколко пъти са пускали подписка, за да им се обърне внимание. Писали до Общината и през 2017 г. Получили отговор, че Общинският съвет не е одобрил искането им. Идвали два пъти  при кмета Вяра Церовска, която била потресена от вида на улиците. Последващият отговор за жалост бил: Няма пари. Десетина години водим кореспонденция с Общината и молим за последен път. В безизходица сме, разказаха за неволите си те.

Нека да се направят поне 100-200 метра от отсечката, която свързва ул. „Марина бара“ с „Градище“, за да можем да се прибираме нормално по домовете си, молят се жителите на квартала. И пеша вече не можем да ходим, жалят се те.

Асфалтиране обаче няма да има, защото е нужна е подмяна на водопровода и канализацията на улиците, а това е свързано с много средства. Не мога да поема ангажимент, но ще работим за подобряване на уличната настилка, каза Церовска. И обясни, че това решение няма да е трайно. Улиците ще бъдат подсушени, което означава насипване с чакъл или друга подобна настилка. Друга възможност няма. Най-важното е да разплащаме стари задължения, за да намалим натиска към Общината, обясни кметът.

Церовска обясни, че предстои работа по много важни инфраструктурни проекти за Перник, единият от които е изграждане на изход към скоростната магистрала на пътен възел Марина бара. Очаква се финансиране и за строителство на кръгово движение при кв. Ив. Пашов и в кв. Изток.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *