вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Политика / Жители на Витановци поискаха среща с областния лидер на АБВ Петър Първанов

Жители на Витановци поискаха среща с областния лидер на АБВ Петър Първанов

received_2092153791097664
Областният председател на ПП АБВ-Петър Първанов и общинският съветник Александрина Костадинова се срещнаха с жители на с.Витановци по тяхна молба, съобщиха от пресцентъра на партията.

Местните жители споделиха проблемите си, като настояха пред общинските съветници от ПП АБВ-Перник да се ремонтира покривът на читалището. Мотивите: частично тече и пречи на самодейните групи да репетират и да се извършват обществени мероприятия. Такива в селото има много, споделиха жителите на Витановци.

Според тях неглижирането на културния живот в малките населени места е пагубно за живеца, за възпитанието на младите хора, които са вече твърде малко в селата.

Другият обществен проблем, който местните поставиха за съдействие от общинските съветници от АБВ-Петър Първанов и Александрина Костадинова, касае основен ремонт на сградата, в която се помещава кметството. Според жителите на Витановци е недопустимо в 21-век да съществуват такива помещения, които се посещават всекидневно от местните по всякакъв повод. “Ние плащаме данъците си и искаме да влизаме в прилични сгради с нормални условия. Институциите, от които зависи промяната, са толкова далече и не желаят да чуят мнението ни“, категорични бяха в изказванията си витановчани.

Те пожелаха да чуят от областния лидер на ПП АБВ Петър Първанов последна информация за случая с оставката на Валери Симеонов и коментираха неговото поведение спрямо майките на деца със специални потребности.

В края на срещата жителите поискаха отново от Петър Първанов да спонсорира местния футболен клуб и сурвакарската група на селото.

received_928008457391886

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *