неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Общество / Експредседател на Районния съд в Перник сяда в креслото на Цецка Цачева

Експредседател на Районния съд в Перник сяда в креслото на Цецка Цачева

desislava-ahladova

Експредседателят на Районния съд в Перник Десислава Ахладова сяда в креслото на правосъдния министър Цецка Цачева.

Ахладова бе зам.-правосъден министър и става временно изпълняващ длъжността министър. Тя ще поема правосъдното министерство до гласуване на оставката на Цачева в Народното събрание. В събота титулярят подаде оставка заради скандала с евтините жилища, купени от представители на властта от строителна фирма „Артекс“ и обяви, че излиза в платен годишен отпуск, докато оттеглянето й бъде одобрено от депутатите.

 

Ахладова е магистър по право.  Oт 22.05.2017 г. е административен ръководител на Административния съд в Перник, избpана с решение на Съдийската колегия къв Висшия административен съд на 18.10.2016 г. Oт 2014 г. до 22.05.2017 г. е председател на Районния съд в Перник. В края на месец май 2-17 г. тя бу нязнячуня от премиера за зам.-министър на правосъдието.

След завръщането на Цветан Цветанов от САЩ, който също е замесен в скандала с апартаментите, се очаква Борисов да свика Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която да обсъди казуса. Ръководството на управляващата партия трябва да обсъди и постоянен наследник на Цачева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *