петък , 2 юни 2017 г.
Начало / Култура и образование / Екопразник събира децата в Мошино

Екопразник събира децата в Мошино

picture-001

„Децата в инициативата – За зелен и чист квартал” е мотото на традиционния екопразник, който организира Младежкият дом в Мошино и кметство „Изток”. Проявата ще бъде на 22 ноември от 14.30 часа и се провежда в партньорство с Х основно училище „Алеко Константинов”, ХІ ОУ ”Елин Пелин”, ХІІІ ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, ПГТС ”Арх. Йордан Миланов” , Регионалното управление на образованието и РИОСВ. Празникът е посветен на обявения от ООН и ЮНЕСКО Световен ден на децата.

В спортния салон на Младежкия дом всяко от основните училища ще участва с два отбора. Учениците ще покажат знания и умения, свързани с екологията, природата и околната среда. Те ще получат любопитна информация за създаването на парка в Перник и за исторически обекти,
свързани с града ни, ще участват в спортни, забавно-познавателни игри, ековикторина, творческо ателие, ще демонстрират творчески усет и креативност в изработване на произведения на приложното изкуство от отпадъчни материали.

p1060422

Във фоайето на дома вече е експонирана интересна изложба от проекти и макети на ученици от ПГТС „Арх. Йордан Миланов” – специалност ”Парково строителство и озеленяване” и рисунки от конкурса „Градинката пред моя блок”. Всяко училище се представя с най-добрите три рисунки, подбрани и оценени от вътрешноучилищен кръг. Специална комисия внимателно ще
разгледа всички предложения и ще избере едно от тях, което ще се превърне в проект.

За да стане празникът по-пъстър и емоционален, са осигурени награди от кметство „Изток”, Екопак България АД; РИОСВ и фирма „Сани-Конс Тодорови с-ие”.

Предишна Отмъщението на комшиите: Чупят стъкло на автомобил, заради шум от ремонт на съсед
Следваща Пернишкият театър игра пред българите в Босилеград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *