неделя , 12 ноември 2017 г.
Начало / Общество / Екипи започват безплатна кастрация на кучета по селата от община Перник

Екипи започват безплатна кастрация на кучета по селата от община Перник

denislav-zahariev

Екип от кастрационния център започва обход по селата от община Перник. Всяка седмица фелдшери ще посещават малките населени места, за да кастрират четириноги, съобщи зам.-кметът Денислав Захариев. Това ще става безплатно и стопаните могат да се възползват от мярката. По този начин ще бъдат освободени от такса, която за притежание на куче е 50 лв. за година. Питомците ще бъдат взети и освен кастрация, ще бъдат ваксинирани, а после – върнати на хората. Операцията и престоят по възстановяването ще бъдат за сметка на Общината.

Кметовете на населени места ще бъдат задължени да направят списък с притежателитге на кучета, желаещи да кастрират домашните си любимци.

Това е една от мерките, които Община Перник предприема за ограничаване популацията на кучетата, тъй като е факт, че именно от селата много четириноги биват изхвърляни на улицата, когато стопаните им наесен се прибират по апартаментите си в града.

Ще се опитаме да решим част от проблема ударно, заяви Захариев. И допълни, че обходът на екипа няма да бъде единствен. Ще се връщаме по селата, за да продължим с кастрациите. Същевременно ще бъдат установени и собствениците на кучета, които не искат да ги кастрират. Те ще бъдат принудени административно да платят таксата от 50 лв. за притежание на четириного.

 

кастрация кучета села от община перник
Следваща Джип БМВ, откраднат от Рударци, е намерен в Бобовдол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *