сряда , 20 март 2019 г.
Начало / Общество / Едно място за нотариус се разкрива за Районния съд в Трън

Едно място за нотариус се разкрива за Районния съд в Трън

ministerstvo-na-pravosadieto

Едно място за нотариус се разкрива за съдебния район на Районния съд в Трън. Позицията е единствена за област Перник и е част от общо 92 вакантни места за нотариуси в страната.

 

Министърът на правосъдието Цецка Цачева одобри процедура по провеждане на конкурс за свободните позиции. Едва с издаването на окончателната й заповед ще бъдат определени и сроковете за кандидатстване и датите на изпитите – писмен и устен. По закон на 10 000 жители в определен съдебен район се открива едно място за нотариус, но местата за нотариуси във всеки отделен район не могат да бъдат по-малко от две. Таксата за участие в конкурса е 50 лева, пише още в заповедта на министъра.

 

На основание чл. 66 от Административнопроцесуалния кодекс в едномесечен срок от публикуването на проекта на заповед, всички заинтересовани лица и организации могат да представят писмени предложения и възражения по изготвения проект на заповед за насрочване на конкурса.

 

Писмените предложения и възражения следва да се депозират в посочения срок в деловодството на министерството в сградата на ул. „Славянска“ № 1 или да се изпратят по пощата на адрес: гр. София, ул. „Славянска“ № 1.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *