петък , 20 април 2018 г.
Начало / Бизнес / „Евромакс Сървисиз“ ЕООД: Резултатите от референдума в Трън са разочароващи за бизнес климата, но очаквани на фона на манипулациите  

„Евромакс Сървисиз“ ЕООД: Резултатите от референдума в Трън са разочароващи за бизнес климата, но очаквани на фона на манипулациите  

 

град Трън
град Трън

„Евромакс Сървисиз“ ЕООД приема резултатите от местния референдум в Трън като очаквани на фона на масираната манипулативна кампания сред местното население, се казва в позиция на златодобивната компания, разпространена до медиите.

И още:

Отклоняването от законово установената процедура за разглеждане на такива инвестиционни проекти обаче е разочароващо за бизнес климата в страната.

Вместо в експертен и конструктивен диалог, се оказахме въвлечени в политическо-криминален сценарий, който е абсолютно несъвместим с ценностите на компанията и от който се дистанцираме изцяло. За да избегне напрежението, инвеститорът отказа да се включи в кампанията за референдума и направи съществена промяна в проекта си в отговор на обществените очаквания.

Въпреки това – при този резултат от референдума – както за нас, така и за жителите на Трън, е важно да чуем произнасянето на съда по протеста на Прокуратурата срещу незаконосъобразността на решението на Общинския съвет в Трън за провеждане на референдума. Надяваме се скоро да има резултат и от разследванията по сигналите за рекет, отправяне на заплаха и палеж в информационния ни център в Трън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *