събота , 20 октомври 2018 г.
Начало / Общество / Евакуираха четири семейства и добитък в Радомирско, водата в дворовете стига метър

Евакуираха четири семейства и добитък в Радомирско, водата в дворовете стига метър

Село Негованци през 2005 г. сн. 24 часа
Радомирското село Негованци през 2005 г.            сн. 24 часа
Четири семейства и 30 селскостопански животни са евакуирани в община Радомир заради наводнени къщи и дворове вследствие на падналите обилни дъждове през изминалото денонощие. На територията на общината са засегнати селата Негованци, Беланица, Кленовик и Извор. Наводнени са дворовете и мазетата, като на места в по-ниските райони при къщите водата достига до 1 метър от нивото на дворното пространство. На място е кметът на общината и на екипите по отводняване, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Областният управител Ирена Соколова е в постоянна връзка с Националния щаб и главен комисар Николай Николов и също наблюдават ситуацията в Радомир.
По подадени данни от областния и общинските дежурни по сигурност, има регистрирани сигнали за извънредни ситуации и на територията на община Перник. На местна територия няма данни за пострадали хора. Останалите общини са подали категорична информация, че няма излизане на вода от речните корита.
Свободният обем на основния водоизточник на Перник – язовир „Студена“, е  13 736 000 куб. м, наличният обем във водохранилището е 11 464 000 куб.м. Средният приток за последните 24 часа е 10 842 л. /сек. Това информира за актуалната обстановка в Област Перник след обилните валежи през изминалото денонощие областният управител Ирена Соколова.

Средната стойност на падналите валежи на територирията на язовир „Студена“ е 60 л в секунда.
В Перник има подадени сигнали за завиряване и невъзможност за оттичане на водата на ул. „Рашо Димитров“ в кв. Изток. Екип на Пожарната ще отводни района, след което ще бъдат почистени шахтите, за да се осигури нормалното им функциониране.
Завирен от стичащите се води на ул. „Софийско шосе“ е участъкът около централната автогара в Перник. Затова областният управител предупреждава шофьорите на моторни превозни средства, движещи се на скоростната магистрала в този район, да бъдат с повишено внимание и с ниска скорост.
В района на кв. „Бела вода“ има регистрирано излизане на р. Струма от речното корито поради което са залети земеделски земи. На място веднага е изпратена техника, която да осигури дренирането на терена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *