вторник , 11 декември 2018 г.
Начало / Политика / Д-р Александър Александров разговаря с жители на Община Радомир

Д-р Александър Александров разговаря с жители на Община Радомир

al-alexandrov-radomir-1
Народният представител от ПП ГЕРБ-Перник д-р Александър Александров се срещна с жители на Община Радомир. Местни земеделски производители разговаряха с депутата по въпрос, касаещ финансирането на проект, сключен с ДФ „Земеделие“ по мярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства” от ПРСР 2014-2020 г.

Жители на общината потърсиха информация относно възможностите гражданите да правят предложения за усъвършенстване на законодателството.

От своя страна народният представител обясни, че в Конституцията (чл. 45) е предвидено, че гражданите имат право да отправят предложения и петиции до държавните органи. Процедурата, по която се извършва това, е уредена в законодателството. Тези предложения се отправят до институцията, която има правото да издаде нормативния акт, или до институция с право на
законодателна инициатива – Народно събрание, Министерски съвет и министрите, общинският съвет и общинските съветници, като предложенията за промени в законите могат да бъдат адресирани до председателя на Народното събрание, както и до ресорните парламентарни комисии.

al-alexandrov-radomir-2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *