неделя , 18 август 2019 г.
Начало / Общество / Доставят нови съдове за смет в община Перник

Доставят нови съдове за смет в община Перник

20190807_100915

Община Перник подписа договор за доставка на нови съдове за смет. Това обяви кметът Вяра Церовска по време на регулярната среща между общинската управа и кметовете на населени места. В рамките на следващия месец в два транша ще бъдат доставени 35 броя съдове тип „Бобри“ и 773 бр. тип „Мева“. По договор със сметосъбиращата фирма ежемесечно ще бъдат доставени по още 20 броя нови бобри, както и ще бъдат ремонтирани по 20 броя от старите. Чрез тези мерки се очаква да бъдат удовлетворени нуждите на населените места и да бъде решен проблемът с образуване на временни нерегламентирани сметища.

На провелата се среща бяха обсъдени и възникнали проблеми след силната ураганна буря в края на миналата седмица. Кметът Вяра Церовска увери, че е подписан договор с фирма за рязане и обезопасяване на опасни дървета и клони, като голяма част от проблемните места са локализирани своевременно, а по останалите се работи.

По време на срещата бяха изказани и искания за изкърпване и възстановяване на пътни настилки в населените места, останали нарушени след ВиК аварии.

Кметът на с. Драгичево Виктор Викторов сподели за проблема с питейната вода във високите части на селото.

Беше обсъден и казусът с африканската чума по свинете. Секретарят на Община Перник Радослава Манова увери, че ситуацията е спокойна и се поддържа непрекъсната връзка с кметствата, попадащи в двайсеткилометровата  зона на свинеферма „Цема“ ЕООД в село Петърч, община Костинброд. Жителите на засегнатите от мярката населени места в общината – Вискяр, Расник, Радуй и Дивотино, оказват пълно съдействие и разбиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *