петък , 20 април 2018 г.
Начало / Извън Перник / Доган забравен от жените си

Доган забравен от жените си

dogan-1

Драмите в личния живот на Ахмед Доган надминават по сензационност дори политическата вихрушка, в която Сокола играе главна роля вече 27 години. В биографията си почетният председател на ДПС е скътал няколко сватби и развода, а някогашните му житейски спътници започнаха  нов живот и напълно забравиха времената, в които живееха като кралици в Сараите.

Първа в сърцето и дома на Доган е единствената българка и християнка сред избраниците му – Таня Желязкова. Запознават се като студенти в Софийския университет, където заедно следват философия. Именно Таня е жената, която изчаква Сокола да излезе от затвора, а не след дълго го дарява и с първородния му син – Демир. Двамата не стигат до олтара, а се разделят драматично през 1990 г., когато Доган прави първите си стъпки в сериозната политика, основавайки Движението за права и свободи.


Айсехел (вдясно) на церемония за годишни бизнес награди


19-годишната Айсехел и Доган пристигат на сватбата си с файтон

През годините медиите твърдят, че Таня е емигрирала и изчезнала от лицето на света. Ексклузивно разследване на „Ретро“ показва тъкмо обратното. Желязкова не е напускала страната и към днешна дата е една от най-уважаваните личности в сферата на философията. През 2010 г. защитава докторска степен към Института за философски изследвания при БАН. Известно време оглавява Националния дворец на децата в София, ръководи няколко нестопански организации, развива част от първите стажантски програми у нас, а към момента е преподавател в департамент „Администрация и управление“ в Нов български университет. В свободното си време пише научни трудове, а сърцето й все още е свободно. След авантюрата с Доган не сключва брак с друг мъж. Приближени до нея разказват, че от години не желаела да се представя с истинското си име и дори изисквала от студентите си да я наричат Тея.

По-пищен от сватбата на Сокола с втората повелителка на сърцето му – Айсехел Руфи, е само техният скандален развод, който разтърси политическите етажи с пошлите им интимни откровения. Тя е дъщеря на негов партиен съратник. Когато иска ръката й, е едва 19-годишна. Тържеството за встъпване в свещен съюз събира повече от 10 хиляди зяпачи на стадиона в Исперих, където булката и младоженецът пристигат с файтон, два бели коня, а тя е облечена в позлатена турска носия. Цяла България обаче цъка през зъби и наблюдава финала на любовта им, когато Айсехел заявява, че съпругът й пиел безобразно и я биел, а Доган й отвръща, обвинявайки я в хомосексуална авантюра с нейна приятелка, немарливост и неспособност да върти домакинството.


Манекенката Алтен сгодена за по-млад от нея мъж

По-късно булката признава, че е направила аборт от Сокола, а двамата шокират обществото, като споделят, че са щастливи, че това дете не е родено. Днес най-злополучната съпруга на Доган е сред сериозните бизнес дами у нас. Дълги години работи в сферата на медиите, а „Ретро“ научи, че наскоро е регистрирала фирма с капитал от 1 милион лева. Била е част от борда на директорите на ЧЕЗ, оглавявала е дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ в икономическото министерство и е била кандидат-депутат от Реформаторския блок заради тесните си връзки с отцепниците на Доган – Касим Дал и Корман Исмаилов.

Новият й бизнес обхваща не само рекламни и медийни услуги, а и изграждане, управление и развитие на индустриални зони. След фиаското с политика Айсехел все пак не остава стара мома, а днес е прибавила към името си с тире фамилията Хюсмен, която взима от съпруга си. За разлика от първата му половинка, настоящата бизнес дама обожава светлините на прожекторите и често се появява по светски събития, коктейли и връчване на бизнес отличия.

Под номер три в любовното тефтерче на Сокола се нарежда плевенчанката Ширин Карнобатлъ. Тя също е щерка на ДПС активисти, а Доган я залюбва, когато 21-годишната мома кандидатства за водеща на новините на турски по БНТ, а той е в публиката. Ширин печели един от най-влиятелните мъже у нас с красотата и доброто си възпитание. Сватбата им е по-скромна и гостите наброяват едва 300 души. От плевенчанката политикът има дъщеря – Демет, която към момента е студентка в Софийския университет. След раздялата на майка й и баща й той я взема при себе си в Сараите и тя израства, обгрижвана от следващата му половинка.


Ширин (вляво) с дъщеря си от Доган на абитуриентския й бал


Втората сватба на Сокола с 21-годишната Ширин събира само 300 гости

Днес обаче дели един покрив с родната си майка и е много близка с полубрата си Демир. Дипломиралата се актриса Ширин пък зад гърба си има стаж в Национален фонд „Култура“, но заради обтегнатите отношения с бившия си мъж кариерата й рязко е прекратена. За известно време Карнобатлъ се издържа като продавачка на щанд с бижута в столичен мол, но от година отново е чиновник в Министерството на културата. Няма мъж до себе си, но е влюбена в Италия и италианската музика. Обича да се разтоварва с козметични процедури и сменя цвета на косата си почти през месец.

След Ширин вниманието на Доган е завладяно от красавицата Алтен Алиева. Манекенката е последната му официална спътничка, а едва преди около 2 години тя лично потвърди, че със Сокола са окончателно разделени. Навремето ги запознава Вежди Рашидов, а първата им лична  среща е при награждаването на бившия културен министър с орден „Стара планина“. Тогава Алтен е още ученичка, но е нагърбена с грижите за двете му деца. Докато бяха заедно, Алиева избягваше светските изяви, прекрати кариерата си на модел и обичаше Доган под ключ. След раздялата нейни приятели й помагат да си стъпи на краката, взимайки я като брокер в една от най-големите фирми за недвижими имоти у нас.

Алтен е официално част от екипа вече 2 години и търгува с палати за милиони. Освен че е щастлива професионално, е сгодена и за по-младия от нея софиянец Марио Маринов, който заема висок пост в българското представителство на технологичния концерн HP. Алтен и Марио са сгодени, живеят заедно и обичат пътешествията. През март са били на екскурзия до Тайланд, а любимото им място за отдих през почивните дни е езерото Панчарево.
Източник:http://retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *