петък , 22 юни 2018 г.
Начало / Култура и образование / Доброволци от шест европейски държави се включиха в празника за Световния ден на младите хора в Перник

Доброволци от шест европейски държави се включиха в празника за Световния ден на младите хора в Перник

%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6%d1%82%d0%b0-7

Доброволци от различни европейски държави се включиха в традиционното отбелязване на Международния ден на младежта – 12 август в Перник.  Маргарете Вайрих от Германия и Данай Карали от Гърция представиха фотографски проект. Франческо от Италия, Беата от Естония, Гжегож от Полша и Патриция от Австрия, заедно със сдруженията „АртАреа“ и „Акселс“ представиха работата на Европейската доброволческа служба.  Те показаха как може да се направят подаръчни торбички от рециклирана хартия и ангажираха дошлите на празника в забавни игри и  демонстрации  на йога упражнения.  На своя щанд двете сдружения представиха естонска свежа салата и италианска плодова салата, които могат да се приготвят и с продукти от българските магазини, но са добър пример за здравословно хранене.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Експерти от Регионална здравна инспекция  (РЗИ) помогнаха на желаещите да определят  индекса на телесната си маса и да  измерят въглеродния оксид в издишвания въздух. На щанда на РЗИ можеше през специални очила да се разбере какво вижда човек, употребил алкохол и да се усетят  с експеримент вредите от тютюнопушенето. Екипът на РЗИ предлагаше и анонимно и безплатно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН.

Служители от дирекция „Бюро по труда“, заедно с техния шеф Росен Симеонов,  представиха за младежите полезна информация за програми за обучение и заетост и свободни работни места, както и платформата EURES за  подпомагане на търсещите  работа в чужбина.

Представители на фондация „П.У.Л.С.“ разказваха  за превенцията на сексуално-предаваните инфекции и нежелана бременност при млади хора, а експерти от Превантивно-информационния център към община Перник бяха готови да консултират за превенцията  за зависимост от дрога и психотропни вещества.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Своята дейност представиха  сдружение „Обектив“,  Младежкият информационно-консултантски център, членовете на Общинския младежки съвет,  младежкият БЧК и други организации.

С голяма торта с празничен надпис и свещи беше отбелязана  9-годишнината от създаването на Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на Община Перник.

Преди това състави към Общинския младежки дом представиха празнична програма.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6%d1%82%d0%b0-4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *