неделя , 18 март 2018 г.
Начало / Криминални / Добри резултати в борбата срещу кражбата на автомобили отчита ОДМВР-Перник

Добри резултати в борбата срещу кражбата на автомобили отчита ОДМВР-Перник

dsc_9867

Добри резултати в борбата срещу кражбите на автомобили през 2017 г. отчита  ОДМВР – Перник. Оценката е на ръководството на Главна дирекция „Национална полиция“ и е дадена по време на годишния отчет-анализ за дейността на дирекцията през миналата година.

Анализът на данните сочи, че се наблюдава спад на регистрираните престъпления със 133 броя спрямо 2016 г.  1837 са те през 2017 г., а за предходната 2016 г. – 1970.  Разкриваемостта на престъпленията през миналата година е 46, 54 % при среден процент за страната 45, 87. За 2016 г. са отчетени 39, 44%. Благодарение на добрите съвместни действия между ГДНП, СДВР, ОДМВР – Перник и граничните областни дирекции, е намалял броят на отнетите противозаконно автомобили. Те са 15 бр. по-малко в сравнение с 2016 г. Наблюдава се и успех в борбата с незаконните автоморги в региона, като през 2017 г. са установени две такива – в гр. Перник и гр. Радомир.

Отчетено бе, че през 2017 г. е осигурена нормална пътна безопасност в региона. Регистрирани са 727 ПТП, с 265 по-малко от тези за предходната. Загиналите на пътя са по-малко с 4-ма, а ранените с 19. Натовареността на техническите средства, правилното разпределение на силите на „Пътна полиция“, както и добрата превантивна работа са в основата на успеха.

dsc_9870

От името на зам.-директора на ГДНП старши комисар Благородна Макева, професионалното ръководство даде добра оценка за работата на ОДМВР – Перник през миналата година. Бяха подчертани добрата работа по противодействие на противозаконните отнемания на автомобили и липса на върнати от прокуратурата досъдебни производства. Не липсваха и насоки за подобряване на дейността през 2018 г., като по-активно противодействие на наркоразпространението и работа по стари досъдебни производства.

Областният управител г-жа Соколова и изпълняващият функциите на окръжен прокурор г-жа Джамалова изразиха задоволство от съвместната работа с органите на полицията.

На съвещанието присъстваха присъстваха зам.-директорът на ГДНП старши комисар Благородна Макева,  старши комисар Светослав Манолов – зам.-директор на ГДГП, областният управител на Пернишка област Ирена Соколова, зам.-кметът на Перник Йордан Павлов, Виктор Георгиев – зам.-председател на Окръжен съд – Перник, Анита Джамалова – изпълняваща функциите окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Перник, директорите на ТДНС и РДПБЗН – Перник Красимир Костадинов и комисар Емил Марков.

dsc_9866 dsc_9868

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *