понеделник , 17 декември 2018 г.
Начало / Бизнес / Дискутираха проблема с недостига на квалифицирана работна сила в Перник

Дискутираха проблема с недостига на квалифицирана работна сила в Перник

dbt_pernik_2

Кръгла маса на тема „Европейска седмица на професионалните умения – кръгла маса за идентифициране на добри практики за решаване на проблемите с недостига на квалифицирана работна сила“ организира дирекция „Бюро по труда”в Перник. Събитието бе проведено със съдействието на Областната администрация.

Презентация на тема „Дуалното обучение в Област Перник и с какво е полезно то за участниците в него – бизнес, ученици и държава“ направи Росица Симеонова, старши експерт РУО Перник.

Полина Маринова, директор на Регионалната служба по заетостта в София, направи анализ на работни места, които са били обявени през изтичащата 2017 г. в област Перник, като информира присъстващите и за насърчителните мерки за обучение и заетост по Закона за насърчаване на заетостта, национални програми и програми по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“.

Директорите на професионалните училища и партниращите им фирми споделиха своя опит от провеждащите се дуални обучения и бяха дискутирани различни възникнали казуси и проблеми.

Във форума взеха участие още София, Росен Симеонов директор на дирекция „Бюро по труда“ в Перник, представители на Регионалното управление по образование, директори на професионални гимназии и работодатели от област Перник.

dbt-pernik_1

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *