неделя , 18 август 2019 г.
Начало / Бизнес / Директорите на Здравните каси остават на поста „за неопределено време“

Директорите на Здравните каси остават на поста „за неопределено време“

д-р Магдалена Христова
д-р Магдалена Христова

Директорите на районните здравни каси да заемат постовете си безсрочно. В това число влиза и директорът на Здравната каса  в Перник д-р Магдалена Христова.Това е приел Надзорният съвет на НЗОК на заседанието си от 24-ти ноември.

Предложението за тази промяна в Правилника за устройството и дейността на НЗОК е внесено от директора на РЗОК – Смолян д-р Гелов от името на всички директори, става ясно от стенограмата на заседанието, която бе публикувана вчера.

„Управителят на НЗОК сключва трудов договор със спечелилия конкурса за неопределено време по реда на Кодекса на труда и в съответствие с приетите от надзорния съвет на НЗОК правила“, гласи новият текст. Досега всички директори на районни каси се избираха с мандат от три години.

„Моето опасение е, че ще се интерпретира като някакъв опит за увековечаване“, отбелязва Димитър Евлогиев от ИАМО. Според управителя на НЗОК д-р Глинка Комитов обаче в това предложение няма проблем. „На три години трябва да правя конкурс. А управителят често се сменя. Утре ще дойде някой и утре ще му оставя някой и той три години не може да ги пипне“, обосновава той одобрението си за идеята.

След неговата реплика предложението е прието единодушно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *