сряда , 20 юни 2018 г.
Начало / Спорт / Десета поред спортна площадка бе открита в Перник

Десета поред спортна площадка бе открита в Перник

35349001_1915699251834272_6917594830835023872_n
Десета поред  спортна площадка беше открита днес в Перник. Игрището се намира в квартал „Църква“ до XVI ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ . Теренът е  на стойност 60 000 лева и е  дарение от фирма „Стомана  Индъстри“ АД.
Футболното  игрище е с изкуствена настилка, простиращо се на 600 кв. м. Базата разполага с модерно осветление, което дава възможност да бъде използвана и през тъмната част на денонощието.
Лентата на новото спортно съоръжение беше прерязана от кмета на Община Перник Вяра Церовска и директора на фирма „Стомана Индъстри“ Константин Стаменов, след което ключовете бяха официално връчени  на директора на учебното заведение Елена Лозанова  с пожелание площадката по-дълго време да бъде запазена и съхранена.
„Искам да изкажа моето голямо благодаря на г-н Стаменов, защото всичко, което говорихме, стана факт и спортната площадка, и видеонаблюдението в града ни. Всичко се дължи на неговото сериозно и отговорно отношение  към Перник и перничани.
Това е десетата поредна отворена безплатна спортна площадка и първата като дарение. Радвам се  за тази прекрасна придобивка. Надявам се, че това ще е началото на още многото неща, които ще се случват“, сподели кметът Вяра Церовска.
Директорът на „Стомана Индъстри“ пък заяви, че е щастлив, че с новата площадка се  допринася за здравето на подрастващите .
„Пожелавам да се ползва безаварийно и най-вече да са живи и здрави децата. Радвам се, че това беше един наш ангажимент, който най- накрая успяхме да изпълним“, допълни Стаменов.
По време на откриването на площадката  ученици и самодейци от кв. Църква поднесоха специална програма.
Новата придобивка съвпада и с 50- годишния юбилей на местното училище.
На церемонията по откриването присъстваха и зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев, както и кмета на населеното място Румен Петров, който изказа специална благодарност за новото игрище.
Sportna ploshtadka kv. Carkva Sportna ploshtadka kv. Carkva Sportna ploshtadka kv. Carkva Sportna ploshtadka kv. Carkva Sportna ploshtadka kv. Carkva Sportna ploshtadka kv. Carkva Sportna ploshtadka kv. Carkva Sportna ploshtadka kv. Carkva Sportna ploshtadka kv. Carkva Sportna ploshtadka kv. Carkva Sportna ploshtadka kv. Carkva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *