четвъртък , 20 юни 2019 г.
Начало / Политика / Депутатът Станислав Владимиров представи „Визия за България“ в радомирското село Извор

Депутатът Станислав Владимиров представи „Визия за България“ в радомирското село Извор

43527231_554667798326038_3426771508591067136_n

Радваме се, че някой ни пита как искаме да се развива държавата, в която сме родени и сме отгледали нашите деца и внуци“, това казаха жители на с.Извор, община Радомир при представянето на „Визия за България“ в селото. Те дадоха своите предложения за допълване на проекта на народния представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров, председателя на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков и председателя на ОбС на БСП – Радомир Георги Георгиев, които бяха в селото, за да представят проекта на левицата.

Жителите на Извор поискаха по-ясни критерии, с които да се определя размерът на субсидията за малките земеделски стопани, защита на тяхната продукция и схеми за подпомагането на малките и средни стопанства. Те добавиха, че са нужни реформи в социалната сфера, като се гарантира повече справедливост в разпределянето на държавните средства. Сред предложенията имаше и много, свързани с развитието на здравеопазването в общината. Жителите на селото поискаха и осигуряването на втора линейка в спешния център във втората по големина община в област Перник. Те добавиха, че е нужно и подобряване на транспортната схема в областта, за да могат автобусите, идващи от Кюстендил към София да имат спирка и в Перник, за да могат жителите на Извор и околните села да имат по-чест транспорт към единствената в областта многопрофилна болница.

„Недопустимо е държавата да бъде майка за крупните земевладелци и мащеха за малките земеделски производители“, каза народният представител Станислав Владимиров. Той добави, че за малките земеделски стопани са предвидени: Финансиране изграждането на мрежа от фермерски пазари, намаляване административната тежест за достъп до пазара на малките ферми, усъвършенстване на БДС с приоритет българското производство, нулеви ставки на ДДС за храни, изработени само от естествени суровини, без следи от консерванти, заместители и подобрители.

„Доходите в България продължават да са изключително ниски. С това ниво на доходите и отворения трудов европейски пазар е много трудно да се задържат хората у нас. „Визия за България” е основа, по която предстои голям дебат. Ние сме отворени за разговор за България с всички български граждани, защото преходът у нас продължава прекалено дълго. Той ни направи най-бедните и болни в Европа“, каза още Станислав Владимиров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *