неделя , 18 ноември 2018 г.
Начало / Политика / Депутатът от БСП Любомир Бонев: Безопасността на  язовирните стени в Пернишко е от изключителна важност за населението

Депутатът от БСП Любомир Бонев: Безопасността на  язовирните стени в Пернишко е от изключителна важност за населението

bonev-sokolova

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ инж. Любомир Бонев се срещна с  областния управител на Перник Ирена Соколова във връзка с негов въпрос до министъра на икономиката Емил Караниколов за безопасността на язовирите в Пернишко. Отговорът на министъра е притеснителен, тъй като в него се казва, че осем язовира в област Перник са с „неопределено техническо състояние“, каза инж. Бонев.  И добави, че  то не е определено поради това, че няма заключение и оценка на техническото състояние и сигурността на язовирните стени и съоръженията към тях.

В своя въпрос до министъра на икономиката той пита още осигурена ли е безопасната експлоатация на язовирите с цел недопускане на риск за живота и здравето на хората и стопанските субекти. Отговор на този въпрос, обаче не бе даден от министъра.

На срещата народният представител и областният управител освен отговора на министъра, обсъдиха и безопасността на язовирите след обилните валежи. Любомир Бонев заяви, че  въпросът с безопасността на  язовирните стени и съоръжения е много важен, тъй като евентуална авария би представлявала опасност за жителите на населените места в областта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *