сряда , 20 юни 2018 г.
Начало / Бизнес / Ден на отворените врати за младежи прави Бюрото по труда

Ден на отворените врати за младежи прави Бюрото по труда

сн. revita.bg
сн. revita.bg

Ден на отворените врати за младежи прави Бюрото по труда на На 11 август 2017 г. от 10:00 до 14:00ч. Инициативата ще тече  в Дирекция „Бюро по труда” в Перник и филиалите в Радомир, Брезник и Трън и е във връзка с предстоящия Международен ден на младежта.

Посетителите ще могат да разговарят с обучени трудови посредници, които всекидневно консултират и мотивират младежи до 29 – годишна възраст, както и с EURES-съветник, предлагащ възможности за реализация в чужбина. На място младите хора ще се запознаят със свободните работни места, както и с действащи програми.

Това е поредната година, в която местната служба по заетостта се включва в отбелязването на Световния ден на младежта.

С участието в тази инициатива се стремим да привлечем възможно най-много млади хора, които никога досега не са били регистрирани в бюро по труда – младежи, отпаднали преждевременно от образователната система; ученици, завършващи средното си образование, студенти. По време на посещението си те ще получат пълна и достъпна информация за всички услуги, от които биха могли да се възползват – консултиране, професионално ориентиране, мотивиране, посредничество при търсене на работа, помощ за изготвяне на документи за кандидатстване и др., обясниха експерти от Бюрото по труда.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *