неделя , 21 октомври 2018 г.
Начало / Бизнес / Ден на отворените врати в „Стомана Индъстри“АД

Ден на отворените врати в „Стомана Индъстри“АД

stomana-indastri-2

На 1 ноември, „Деня на будителите“, в пернишката фирма „Стомана Индъстри“ АД се проведе ден на отворените врати под егидата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД). 37 деца на възраст между 6 и 16 години, чиито родители работят в металургичното предприятие, се запознаха с производството в „Стомана Индъстри“ АД. Целта на събитието бе децата да научат повече за работата на родителите си.

За пета поредна година БМГД организира проекта „Гордея се с труда на моите родители“. В „Стомана Индъстри“ АД той се провежда за трети път. Тази година компанията беше заложила на така наболялата тема за опазване на околната среда. След като децата бяха приветствани с „Добре дошли“, преминаха през кратко обучение за безопасността на територията на „Стомана Индъстри“ АД. След запознаване с дейността на фирмата, представители от отдел „Екология“ показаха на децата как се измерва pH на различни течности. Програмата продължи със запознаване с уред за измерване на шума и ръкав за измерване на чистотата на въздуха. Особено интересна за хлапетата, беше обиколката на някои от заводите – ЕСДЦ, НПЦ (помпена станция) и Централна Лаборатория. След това децата обядваха с родителите си, а на края на деня имаше организирани забавни игри, които бяха с поучителна цел и естествено – подаръци.

stomana-indastri-3

Идеята за събитието се поражда от факта, че в училище децата нямат възможност да се запознаят с различните професии и не знаят какви качества трябва да притежават за практикуването им.

Проектът „Горедея се с труда на моите родители“ се фокусира върху ценностите на труда и че всеки човек е необходим и полезен за обществото с труда си. Целта е децата да бъдат пренесени в работна среда, където да се срещнат с професионалисти, както и да им се покаже в детайли работата на техните родители.

Проектът се реализира в 19 фирми в страната, които се гордеят с приноса си за обществото и вярват, че служителите им са не само най-ценният им актив, но и техният най-добър посланик в общността.

stomana-indastri-1

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *