петък , 15 септември 2017 г.
Начало / Общество / Две общини от област Перник ще получат 22 000 лв. след искане на Областната комисия „Военни паметници“

Две общини от област Перник ще получат 22 000 лв. след искане на Областната комисия „Военни паметници“

Ирена Соколова
Ирена Соколова

По настояване на областния управител Ирена Соколова, правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 22 000 лв. по бюджетите на две общини в област Перник. Общините Брезник и Перник ще получат средствата, за да извършат ремонт, възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници.

Финансиране получават проекти, за които има готовност да бъдат реализирани в кратки срокове. Това са възстановяването на арката на входа на 5-и конен полк в гр. Брезник, довършване на военен паметник в с. Драгичево и изграждане на паметник на генерал-майор Ваклин Церковски в кв. Църква, община Перник.

„Средствата са предвидени в централния бюджет и са разпределени след постъпили искания от областната комисия „Военни паметници“ и от общините. Важно е да правим всичко по силите си, както да се грижим за настоящето си, така и да помним и пазим историческите си ценности“, поясни Ирена Соколова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *