неделя , 18 август 2019 г.
Начало / Криминални / Двама мъже и жена се изправят пред съда

Двама мъже и жена се изправят пред съда

сн. Нова тв
сн. Нова тв

Криминално проявен и осъждан ще отговаря за опит за кражба.
Престъплението е извършено в средата на месец юни тази година, когато 61-годишен мъж от областния град опитва да открадне шоколадови изделия от голям магазин. Задържан е от охраната, а започналото досъдебно производство установява по безспорен начин противоправното деяние. Криминално проявеният и осъждан за подобни престъпления мъж е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.
Работата продължава съвместно с Районната прокуратура в Перник.

47-годишна перничанка се изправя пред правосъдието за документно престъпление
Жената представила пред държавен орган неистински документ, удостоверяващ данни за трудов стаж. Започналото разследване установява извършеното престъпление и 47-годишната жена е привлечена като обвиняема по чл. 308, ал.1 от НК. При доказване на вината й в съда, я грози наказание „лишаване от свобода“ до три години.

Брезничанин се изправя пред съда за неизпълнение на полицейски разпореждания.
На 21 май тази година, служители от РУ – Брезник реагират на сигнал за побой между няколко човека. Това се случва в района пред градската градина. Пристигналите на място униформени потушават разправията и при опит да задържат един от участниците, брат му, 29-годишен местен жител, се опитва да осуети полицейските действия, отказва да се подчини и да прекрати съпротивата. Тогава е задържан и след проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 270, ал. 1 от НК. Законът предвижда лишаване от свобода до 3 години или глоба от 500 до 2 000 лв.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *