Начало / Общество / Да подарим надежда на Ана-Мария за по-добро бъдеще!

Да подарим надежда на Ана-Мария за по-добро бъдеще!

ana-mariya

Благотворителен концерт в подкрепа на лечението на 17-годишната Ана-Мария ще се състои в големия салон на Двореца на културата в Перник. Събитието е насрочено за Димитровден, 26 октомври, от 19 часа. Голямата цел е да се наберат средства за поведенческа терапия, която с Ана-Мария ще проведат специалисти от Кенеди Институт и болница „Джон Хопкинс“ във Вашингтон, САЩ. Кенеди Институт е единственият в Америка, който разработва терапевтични програми за деца и младежи от аутистичния спектър.

Към института Ана-Мария е пренасочена от клиниката Koegel Autism Center в Санта Барбара – Калифорния, с чиито специалисти майка й Радосвета Николова се е свързала най-напред.

Във Вашингтон с Ана-Мария ще работи екип и от двете институции, разказа майката. Лекарите дават огромна надежда за нормален живот на момичето. Терапията ще бъде 15 дни и възлиза на 43 800 щатски долара. Сумата е непосилна за Радосвета, затова тя се обръща за подкрепа към перничани, които са доказали не един и два пъти, че са  хора с огромни сърца и се обединяват като един за благородни каузи.

В благотворителния концерт със свои изпълнения ще участват народни и рок певци, танцови народни и хип-хоп състави. Водеща е Мариела Григорова. Озвучаването и светлинните ефекти са дело на Александър Пигов.

Входът е с билет от 10 лева, който може да се закупи в деня на концерта.

В салона ще бъдат поставени и кутии за благотворителност.

Средства в подкрепа на Ана-Мария се набират и чрез платформата helpkarma.comТУК

„Ана-Мария е едно пораснало дете на 17 години. Не е роден аутист, разказа Радосвета. 

Отключи това състояние, когато беше на 2 години и 9 месеца, след операция на клепача на лявото око. Диагнозата беше поставена, когато беше на 5 годинки.

Ходихме на всички познати терапии и рехабилитации за хора с аутизъм, които съществуват в България. До 2014 година имахме изключителен напредък в поведението и социализацията на Ана-Мария.

През септември на същата година върху дъщеря ми беше извършено посегателство, което срина нейната психика. Целият напредък, граден с години, се срина.

Проявите на автоагресия, кризи и абсолютен отказ за излизане от вкъщи са ежедневие. Тя е изключително силна и много нестабилна, когато е сред хора. Много е чувствителна и емоционална.

Тук изчерпахме всички възможности за работа със специалисти – в България няма хора, които да работят с нея, защото Ана-Мария е голяма и при нея има травма и аутизъм. Това е и причината да търсим помощ от чужбина. Америка е №1 в света, по терапии и методики за аутизъм.

Радосвета е убедена, че вървят в правилната посока. „Вярвам силно, че с ваша помощ ще успеем да се справим и да сложим началото на възстановяването на Ана-Мария. С ваша помощ, кошмарът за нея може да приключи. Никое дете не заслужава това, през което преминава дъщеря ми.

Смирено се обръщам към вас с молба да спасим заедно детето ми.

Благодаря от сърце на всяка състрадателна душа, която ще ни помогне“, са думите на Ради, която е изпълнена с надежда и вяра в името на детето си.

Да помогнем на Ана-Мария да има бъдеще!

Нека отворим душите си в името на едно момиче от Перник!

Може да направите дарение и на  следните две сметки:

IBAN: BG29 FINV91501316792743 /валута BGN/

BIC: FINVBGSF

Титуляр на сметката е Ана-Мария Росенова Симеонова

 

IBAN: BG88FINV91501003676845

BIC: FINVBGSF

Титулар на сметката е Радосвета Миткова Николова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *