понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Бизнес / Данъчни запечатаха автобус в Перник заради неиздаден билет от 1 лев

Данъчни запечатаха автобус в Перник заради неиздаден билет от 1 лев

avtobus-sn-kross

Данъчни инспектори са запечатали автобус заради неиздаване на един билет от 1 лв. Рейсът обслужвал линия на градския транспорт в Перник. От Конфедерацията на превозвачите твърдят, че подобни мерки могат да са пагубни за малки фирми с по два-три автобуса. Казват, че работят по договори с общините.

Нямаме информация от други колеги от страната, но може би има, защото служители от НАП казаха, че са имали други такива случаи. Поставихме въпроса на една от срещите, но ни беше казано, че автобусът е търговски обект. Имаме специален закон, по който работим, а автобусът представлява специално конструирано превозно средство за извършване на превоз на пътници и контролният орган, който трябва да съблюдава издаването на билети, каза за „Здравей, България“ председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова. Тя отбеляза, че основният проблем е, че превозвачът ще остане без работа.

Правилата за регистриране и отчитане на продажбите са общи за всички. Върху продажбите, както в кварталната бакалия, така и в автобуса, по закон се плаща данък. Автобусът е търговски обект. Всяко място, откъдето се извършват продажби, е търговски обект, каза Росен Бъчваров, говорител на НАП./КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *