вторник , 17 септември 2019 г.
Начало / Общество / Губернаторът проследи готовността и обезпечаването на изборния процес в област Перник

Губернаторът проследи готовността и обезпечаването на изборния процес в област Перник

1558536789038_dsc_0845
Областният управител Ирена Соколова проведе финална среща с институциите, отговорни за нормалното протичане и обезпечаване на изборите за европейски парламент в област Перник. Целта бе да се координират оставащите действия по организацията на изборния процес, както и да се уточнят възникнали въпроси в хода на подготовката. На срещата присъстваха представители на РИК-Перник, ОДМВР, РДПБЗН, секретарите на шестте общини от областта, ръководството на Организационно-техническия екип от страна на Областната администрация.
dsc_0859
Общините и ведомствата докладваха на областния управител, че подготовката следва разписания ред по хронограмата на ЦИК, без констатирани нарушения и сериозни технически проблеми към момента. В региона е създадена цялостна организация по логистиката, охраната и транспорта на бюлетини, материали и ресурси към настоящия момент и за изборната нощ, както и е координирана дейността на СИК-овете и екипите, отговорни за протичането на изборите. Издадени са всички заповеди по обезпечаване на изборния процес.
dsc_0866
Обсъдени бяха още изборните помещения, в които ще работят секционните избирателни комисии и охраната им, предаването на изборните документи, приемането и разпределението на изборните книжа от страна на общините, придвижването на представителите на СИК, както и разпределението на служителите от областнато администрация, за да бъдат избегнати струпвания на хора и създаване на напрежение.
Участниците в работната среща изразиха своята готовност да съдействат според своите компетенции за нормалното протичане на изборния  ден на 26 май.
Информираме, че броят на секциите в област Перник е 259. В 53 от тях във всички общини, без община Ковачевци, ще може да се гласува машинно. Девет са избирателните секции, предназначени за гласуване на избиратели с увредено зрение и затруднения в придвижването. Подвижните секции в региона са три – в Брезник, Перник и Трън.
dsc_0857

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *