вторник , 19 юни 2018 г.
Начало / Бизнес / Готов е подлезът на жп сп. „Дacĸaлoвo“ в Перник

Готов е подлезът на жп сп. „Дacĸaлoвo“ в Перник

1

След 35 години забавяне, занемареният подлез на жп cп. „Дacĸaлoвo“ в Перник, вече е факт. Жителите на града няма да пресичат рисковия участък на външноградската магистрала , който години наред създаваше голямо напрежение сред пешеходците. Те ще преминават безопасно през новоизграденото съоръжение. До този момент никой от управляващите не съумя да осъществи този проект, който прави директна връзка между най-големите пернишки квартали „Изток“ и „Църква“.

3
Днес проверка на приключилите ремонтни дейности на подлеза беше направена от кмета на Община Перник Вяра Церовска и нейния заместник Владислав Караилиев, както и от кметове на двата квартала Емил Костадинов и Румен Петров .
„Всички предпоставки за инциденти са отстранени и оттук нататък се надяваме нашите съграждани да го ползват правилно, а не да пресичат през пътя“, споделиха от кметския екип.
Това е първият етап от ремонта на подлеза. За всички дейности по проекта бяха изразходвани 210 982 лв., от които 169 600 лв. са целеви средства.
В рамките на ремонтните дейности бяха изградени проходи от южната и северната страна, стъпала, рампи, подпорни стени, облицовка, осветление и беше направено отводняване на обекта.

2
Тази част от подлеза, която се намира под жп линията ще бъде направена при ремонта на трасето между София и Радомир, което предстои по европейски проект на агенция „Железопътна инфраструктура“.

52

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *