понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Общество / Главният секретар на МВР: Издирваните след обира на банкомат са опасни

Главният секретар на МВР: Издирваните след обира на банкомат са опасни

сн. news.bg
сн. news.bg

Щом не се предават, значи имат съпричастност към извършените престъпления, смята Младен Маринов

Тримата мъже, които МВР обяви за издирване след взривяването на банкомат в Сапарева баня, са опасни. Това коментира в студиото на „Събуди се” главният секретар на МВР Младен Маринов.

По думите му не са регистрирани опити от тяхна страна да напуснат страната.

„Лицата са ясни, уточнени са. Фактът, че знаят, че ги издирваме и не се предават, означава, че по някакъв начин са притеснени и имат съпричастност към извършените престъпления, в които ги обвинявам. Смятаме, че са опасни”, заяви Маринов.

Той обясни, че всеки един от тази група е имал своята роля – този, който взривява, този, който взима касетите, шофьор, човек, който осигурява периметър с оглед ранно предупреждение за опасност.

Въпреки че не са арестувани още, според Маринов службите са си свършили добре работата и трябва време, за да могат да се ориентират и да влязат в следите на престъпната група.

„Хубаво е, че задържахме автомобила с всички веществени доказателства. Колегите се справиха отлично”, заяви Маринов. „Не смятам, че тези лица са изпуснати, въпрос на време е да бъдат хванати”.

Според МВР тази група стои зад повече от 4 взривени банкомата в последно време.

Миналата година също е хваната такава група от 2-ма души. Единият от тях преди няколко дни е катастрофирал с мотор и е починал, другият обаче все още е в ареста.

„В момента е направен анализ на активния престъпен контингент. Има фокус върху други лица”, заяви Маринов.

Попитан докъде е стигнало разследването по отвличането на Адриан Златков, Младенов обясни: „Продължава разследването, документирани са факти и обстоятелства. Такава сложна престъпна дейност й трябва време за разкриването й. Нека полицаите да работят спокойно.“

Тримата са добре познати на полицията за наркотици, документни измами и др.

В момента в ареста е само един. Господин Динев е управител на кафене в Перник. Той е обвинен, че е помагал на тримата издирвани, като ги е ескортирал след взрива на банкомата. Грозят го до 10 години затвор. Той е от Етрополе, но живее в София.

Източник: Нова тв

 

Един коментар

  1. Стига сте ръсел глупотевини.. Защо ги испуснахте?! Кой ръководи операцията и я провали…. Някой воглаве с вас трябва да си ходи…. Бе ли наредено устнно на СОБТ И Жандармерията да не употребяват оръжие.. По каква причина и кой…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *