понеделник , 17 юни 2019 г.
Начало / Спорт / Гимнастичките от СКХГ „Виктория“ с призови места и на държавно първенство

Гимнастичките от СКХГ „Виктория“ с призови места и на държавно първенство

received_378805152719087

На държавното първенство по художествена гимнастика за масов спорт, което се състоя в Пловдив, децата от пернишкия клуб “Виктория“  се представиха  много добре и се прибраха с медали. Най-голямата група се е класира на второ място, а останалите две групи стъпиха на второто място.

received_381590649345447

“Много съм благодарна на личната треньорка на децата Мира Александрова, която изцяло ги подготви“, похвали я основателката на СКХГ “Виктория“ Виктория Велинова.

received_521107775083923

По същото време индивидуалистките на пернишкия клуб мериха сили в престижно международно състезание във Велико Търново за купата на „Търновград“ и за „Огърлицата на Десислава“. 13 бяха чуждестранните отбори, като сред тях се открояваха състезателки от бившите руски републики, отбори от Египет, Австралия, Испания, Канада и Бразилия.

received_313019489622660
„В Търново първа, рано сутринта в понеделник игра с лента Калина Петрова при девойки и завоюва второ място, а в многобоя се нареди пета. След това игра Ивая Иванова, която стана трета в общото класиране,  първа на топка и първа на лента“ , сподели треньорката на децата Виктория Велинова.

received_1792218934258339
От девойките голямо мъжество е проявила Беатрис Петрова, която е играла с висока температура и категорично е отказала на наставничката си да остане на скамейката и да не играе. След перфектно изиграно съчетание с лента Беатрис Петрова е станала втора в общото класиране и на бухалки също се е класирала втора .  В същата категория са играли Моника Чапкънова, която е завоювала първо място без уред и Звездомира Иванова,  класирана втора с въже.

received_273804006828446
„Доволна съм много от девойки младша възраст“, похвали състезателките си треньорката Виктория Велинова и добавя: „Много съм доволна и от децата, родени през 2011 година. Там сме силни, но този път конкуренцията бе на невероятно високо ниво при тях . Ние имахме две участнички – Маги Топалова бе в категория Б, защото игра само без уред и се класира втора, а Сияна Борисова игра в категория А, а там се изисква съчетание с уред и без уред. Сияна се представи блестящо и заслужено се класира първа на обръч и първа на без уред. Много съм доволна от малките. Те традиционно се представят добре. Трябват им повече състезания, за да тренират психиката си“, добави Велинова.

received_587105241698647
На въпроса при такава силна конкуренция във Велико Търново като руската школа, много добрите изпълнения на състезателки от Австралия, Египет, Канада и Испания, какво е мястото на СКХГ “Виктория“-Перник, треньорката Виктория Велинова отговори така:
“Много ми е трудно да си правя такива оценки. Аз никога не сравнявам. За мен най-важното е моите състезателки да се представят достойно всеки път и да вървят напред и нагоре. Времето ще покаже какво е нашето място.“
На грациите от “Виктория“ им предстои отговорно състезание в Хасково в края на тази седмица, където 47 деца от клуба ще се надпреварват в своите категории. За втори път ще се яви на състезание и малката Бориса Велинова, родена през 2013 година. Дебютът й бе в края на миналата година и след блестящо изпълнение тя получи своя първи златен медал и специална награда за най-малка състезателка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *