четвъртък , 20 юни 2019 г.
Начало / Култура и образование / Гимназисти и областният управител засадиха дървета в двора на професионалните гимназии „Христо Ботев“ и „Св. Иван Рилски“

Гимназисти и областният управител засадиха дървета в двора на професионалните гимназии „Христо Ботев“ и „Св. Иван Рилски“

dsc_0160-1

Ученици от професионалните гимназии по енергетика и минна промишленост „Христо Ботев“ и по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски“ в Перник озелениха пространството около общото си учебно заведение, като засадиха 40 фиданки дъб, бреза и липа.

Инициативата е по случай деня на Свети Иван Рилски и предшества предстоящото утрешно откриване /на 23.10.2018г./ на новоизградените спортни площадки, зони за отдих и зелени площи в двора на учебните заведения.

Обектите са направени по проект „Инвестиция в здравето и просперитета на младежта в българо-сръбския регион“ по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg – ИПП България – Сърбия 2014 – 2020 г., в партньорство между областната администрация в Перник и Градската община Цървени Кръст, град Ниш.

Дни преди откриването и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети професионалните гимназии и проследи строителните и обновителните дейности, като даде висока оценка за реализирането на проекта.

„Радвам се, че утре финализираме този важен проект и правим сериозна инвестиция в по-добрата спортна среда, в грижата за здравната и физическата култура на младите хора в област Перник и община Цървени Кръст. Всичко, което е изградено, е прекрасно и ще даде възможност на учениците от двете училища за повече време свързано със спортуване и движение. Нека засадените днес дървета да радват със зеленината си и да направят това място още по-красиво, притегателно и любимо за всички възрасти”, сподели областният управител Ирена Соколова.

dsc_0132 dsc_0204 dsc_0209

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *