понеделник , 23 юли 2018 г.
Начало / Политика / Георги Първанов навърши 60 години. След политиката, се посвещава на писането на книги

Георги Първанов навърши 60 години. След политиката, се посвещава на писането на книги

Georgi Parvanov

Областният председател на ПП АБВ Петър Първанов и бивш народен представител Лъчезар Никифоров поздравиха лично президента/2002-2012 г./ Георги Първанов по повод 60-годишния му юбилей. От името на областната структура на партията те му подариха ”Портрет на Лазо Стоянов” – основател на читалището в с.Косача. Картината е дело на пернишки художник.

Георги Първанов бе зарадван и с волейболна топка от волейболния клуб ”Миньор”-Перник. Поздравителен адрес президентът/2002-2012 г./ получи и от общинската организация на партията в Ковачевци. Жените от певческата група”Славена” от родното му село Косача пък го зарадваха с ръчно изработен сувенир.

Рожденият си ден президентът /2002-2012/Георги Първанов няма да отбележи официално. За него този празник е семеен и затова ще го празнува в тесен кръг със семейството си и с приятели. Чака с нетърпение изненадата, която му подготвят внуците – 6 годишният Георги и 2-годишната Виктория.

След 27 години в политиката, след два мандата като президент, лидерство в две партии, депутат в три поредни парламента, Георги Първанов слезе от политическата сцената през януари 2017 г. Макар че не е в центъра на медийното внимание, сърцето му остава в неговото творение – партия АБВ. Обикаля страната, среща се с членове и симпатизанти  на партията.

petar-parvanov-georgi-parvanov

С умението му на държавник, който ясно вижда проблемите, разчита знаците, направлява и насочва,той продължава да предпазва от грешки младите в ръководството на партията. Не във войствен вариант, който се проявява при други политици от неговото време, а кротко, с тих и умерен глас – така както само той умеe да повлияе на хората.

Неговата воля, амбиция и далновидност сякаш остават скрити зад леката му усмивка. След оттеглянето му  от активната политическа дейност, Георги Първанов е споделял, че се чувства много добре в личен план. Това,обаче не означава,че не преживява случващото се в страната.

Казвал е,че го боли и за неосъществената му идея – чрез реализацията на трите енергийни проекта – газопровода „Южен поток“, АЕЦ „Белене“ и нефтопровода Бургас – Александруполис, България да стане незаобиколим енергиен център на Балканите. За добро или лошо-това не става-поне засега.

На този етап, когато не обикаля страната, Георги Първанов ще се отдаде и на писането на книги. В тях  ще събере срещите си с великите мъже и жени, с които съдбата го е срещнала. Немалко време ще посвети и на събирането на исторически факти и точни данни за родното си място – с.Косача.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *