четвъртък , 21 юни 2018 г.
Начало / Спорт / В „Твърди ливади“ вече имат нова спортна площадка

В „Твърди ливади“ вече имат нова спортна площадка

Sportna ploshtadka

Топка като подарък от строителя получиха първите потребители на  обновеното спортно игрище в двора на пернишкото ІХ-то основно училище.  Тази година община Перник обновява три такива спортни площадки и днес  в присъствието на кмета д-р Вяра Церовска,  зам. -кмета Владислав Караилиев и главния инженер Богомил Алексиев  беше обявено  за  приключено обновяването на игрището в кв. „Твърди ливади“.  Площадката  ще се ползва както от учениците в училището, така и живущите в района.

Инвестицията е на стойност малко над 49 000 лева. Теренът е с  изкуствена трева – 4 милиметра, с гранули и кварцов пясък. Преди това  беше покрито като целия двор с асфалт.  Игрището е с нова ограда и  футболни врати и е с размери 20 на 30 метра.
При изграждането му са спазени по-високи изисквания. Така е, защото  пернишката фирма „Хидрострой“ печели поръчката по показателите за  качество, които е доказала с документи.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Постигнахме и добра цена,  защото доставчиците ни направиха отстъпки  като на редовен клиент, тъй като от години работим с тях, коментира шефът на фирмата Таня  Каменова. Тя подари на първите три деца, дошли да поритат на  площадката нова  топка и пожела на  децата и възрастните от квартала с  удоволствие да я ползват и да спортуват всеки ден.

Доволни сме от свършената работа, коментира и кметът Церовска и  припомни, че обновяването на спортните обекти е в изпълнение на поет  от нея и нейния екип ангажимент пред перничани.

В понеделник в експлоатация ще бъдат пуснати и другите две спортни игрища, напраени това лято – в VІІІ основно училище и до сградата на Х ОУ в кв. Изток.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *