четвъртък , 21 март 2019 г.
Начало / Култура и образование / В приятелска атмосфера областният управител Ирена Соколова разговаря с абитуриенти от ТПГ „Мария Кюри“

В приятелска атмосфера областният управител Ирена Соколова разговаря с абитуриенти от ТПГ „Мария Кюри“

sreshta-razgovor-zrelostnici-tpg-2018-1
За поредна 8-ма година, в непринудена и приятелска атмосфера, се състоя срещата между областния управител на Перник Ирена Соколова и абитуриенти от ТПГ „Мария Кюри“.

„Приятно ми е да съм част от хубавото ви училище, защото тук се чувствам уютно, а това е благодарение на вас и вашите преподаватели. При разговорите, които имам с абитуриентите всяка година, ми прави впечатление, че завършвайки, вие правите равносметка за постигнатото досега и често съжалявате за пропуснати моменти. Това е привилегията на големия човек – да може разбере какво е направил, какво не и какво му предстои напред по пътя на неговото израстване. Не съжалявайте, а планирайте, опитвайте, не се разочаровайте от малките неуспехи, защото те са задължителни в живота ни. Рискувайте и знайте, че винаги е по-добре да опиташ отново, отколкото да живееш с идеята, че си се провалил. Не е активна категорията провал докато сме живи и имаме възможности пред себе си“,  обърна се към дванайсетокласниците губернаторът на Перник.

Соколова разказа на зрелостниците за себе си и мечтите, които самата тя е имала на тяхната възраст. Младите хора, от своя страна, говориха за бъдещите си планове след завършване на училището, за предизвикателствата и страховете от неизвестното „след бала“, за представата им за успеха и житейските избори, които всеки човек прави. Областният управител ги посъветва да бъдат разумни при избора своята учебна специалност, която си струва да е тяхна бъдеща професия, за да се чувстват значими, със стойност и да се реализират по най-добрия начин.

sreshta-razgovor-zrelostnici-tpg-2018 sreshta-razgovor-zrelostnici-tpg-2018-2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *