сряда , 20 март 2019 г.
Начало / Общество / В Перник монтират камери, разпознаващи лица и номера на автомобили

В Перник монтират камери, разпознаващи лица и номера на автомобили

cerovska-videonablyudenie
Общинският съвет в Перник даде съгласието си за монтиране на система за видеонаблюдение на кръстовища, пешеходни пътеки и сгради общинска собственост. Решението беше взето след внесена докладна на кмета Вяра Церовска във връзка с предстоящо подписване на договор за предоставяне на техническо решение между „Мобилтел“  ЕАД и „Стомана Индъстри“ АД , както и за подписване на споразумение между страните и Община Перник след изтичане срока на действието му изградената система да бъде прехвърлена в собственост на Общината.
Изграждането на системата за видеонаблюдение е предварително съгласувана с ОД на МВР Перник.
„Съвременните съоръжения ще разпознават лица и номера на коли. Новата система ще даде реален резултат в борбата с криминалния контингент и вандалщината, както и с нарушенията по пътищата и улиците на населените места“, коментира кметът Вяра Церовска .
Камерите ще бъдат монтирани на кръстовището на улиците „Струма“ и  „Кракра“, Двореца на културата, пешеходната пътека на ул. „Търговска“, площад  „Кракра“, пътен възел Даскалово, с. Дивотино и още на кръстовищата за кв. „Калкас и кв. „Куциян“, улиците „Юрий Гагарин“ и „Младен Стоянов“ в кв. Изток, кв. Тева, ул. „Юрий Гагарин и ул. „Република“. Видеонаблюдение ще има още в село Големо Бучино, на пътя за Радомир, отклонението Кристал, Охранителна полиция и РПУ Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *