вторник , 17 септември 2019 г.
Начало / Култура и образование / В емоционален и полезен екопразник участваха четири училища в Мошино

В емоционален и полезен екопразник участваха четири училища в Мошино

Ekopraznik - Moshino

Забавни състезания и много емоции съпътстваха традиционния екопразник, който организираха Младежкият дом в Мошино и кметство „Изток” . Ученици от Х ОУ „Алеко Константинов”, ХІ ОУ ”Елин Пелин” и ХІІІ  ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” показаха знания и умения, свързани с екологията, природата и околната среда. Децата се запознаха с любопитна информация за създаването на парка в Перник и за исторически обекти, свързани с града ни, участваха в спортни и забавно-познавателни игри, в ековикторина, творческо ателие, демонстрираха творчески усет и креативност в изработване на произведения на приложното изкуство от отпадъчни материали.

За отличното си представяне в различните категории малките перничани  получиха подаръци от организаторите.

Ekopraznik - Moshino

На церемонията по награждаването присъстваха кметът Вяра Церовска, зам.-кметът Денислав Захариев и кметът на „Изток“ инж. Емил Костадинов. „Мили деца, аз дойдох за най-хубавата част – финала на състезанието и раздаването на наградите. Веднага разбрах от рисунката, която е класирана на първо място, какво трябва да направим за вашия блок, за вашия квартал, за вашето удоволствие“, сподели Вяра Церовска.

Ekopraznik - Moshino

Екопразникът в Мошино беше уважен и от областния управител д-р Александър Александров, който поздрави състезателите .

Победител в конкурса за рисунка „Градинката пред моя блок“ стана петокласничката Ирена Найденова, от Х ОУ.

Ekopraznik - Moshino

В рамките на екопразника във фоайето на Младежкия дом беше наредена пъстра изложба от проекти и макети на ученици от ПГТС „Арх. Йордан Миланов” – специалност ”Парково строителство и озеленяване”, която предизвика голям интерес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *