понеделник , 14 октомври 2019 г.
Начало / Общество / В дните на Сурва областният управител Ирена Соколова бе домакин на вълнуващи срещи

В дните на Сурва областният управител Ирена Соколова бе домакин на вълнуващи срещи

img_0721

През първия ден от вълнуващия фестивал „СУРВА-2018” Ирена Соколова посрещна в Областна администрация Перник множество интересни гости. Президентът на ФЕКГ – барон Хенри Ван дер Кроон беше сред първите официални лица, с които тя сподели изживяното от фестивала. Той и делегацията на ФЕКГ имаха възможността да опитат нашенски напитки и храни, традиционни за това време на годината.

Ван дер Кроон сподели, че въпреки, че това е последната му година като председател на ФЕКГ, следващата година отново ще дойде в Перник, защото обича празника и перничани.

По покана на губернатора, за да се насладят на фестивалните дефилета, в града пристигнаха и именитото сопрано и директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна Даниела Димова, Албена Спасова – директор на Международна академия по киберсигурност и киберраследвания, кметът на Сливница Васко Стоилков, председателят на голямото софийско читалище „Витоша” Нестор Несторов, председателят на Национално представителство на студентските съвети – Яна Вангелова, придружавана от членове на Управителния съвет на председателството, бизнес дамата Весела Барбукова, шармантната художничка Анна Панайотова, телевизионните водещи от ТВ Европа и Евроком Неда Василева и Николай Колев, Красимир Христов – финансов мениджър на Факултета по дентална медицина към Медицински уноверситет.

„За мен СУРВА е невероятно изживяване, което всеки трябва да изпита. Веднъж докоснеш ли се до този ритуал, той завинаги остава в сърцето ти. Иска ми се все повече хора от страната и света да видят и оценят невероятното културно-историческо богатство, с което разполагаме”, сподели Соколова.

img_0729 img_0728 img_0727 img_0726 img_0725 img_0723 img_0722 img_0720 img_0719 img_0730

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *