понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Общество / Вяра Церовска: Мобилизирана е цялата техника, ангажирани са машини допълнително да чистят улиците

Вяра Церовска: Мобилизирана е цялата техника, ангажирани са машини допълнително да чистят улиците

Zima

Освен трите фирми, с които Община Перник има сключен договор, са ангажирани допълнително трактори, за да може да се помогне във всички населени места. Откъснат и затворен е пътят Перник-Ковачевци и пътят за село Планиница. Това съобщи кметът Вяра Церовска, която направи обиколка, за да провери ситуацията. Инспекциите ще продължат през целия ден и утре, всички ще бъдат ангажирани, за да се помогне, заяви кметът.

Пътната обстановка в Перник е усложнена заради обилния снеговалеж, започнал от вчера. 40-сантиметров сняг е покрил града. 14 машини работят от 2.30 часа през нощта.

Засега в Община Перник няма бедстващи хора, където се е наложило е оказана помощ. От Гражданска защита са съдействали за изтеглянето на закъсал автомобил в село Черна Гора.

Общината е съдействала и за почистването на Автогарата, която е частна собственост, за да тръгнат автобусите. Оказано е съдействие и на Бърза
помощ.

„Цялата техника е мобилизирана, говорила съм с фирмите „Щрабаг“, „Върбица“ и „СК-13“, които работят по кариерата в с. Студена, също да съдействат.

Почистването няма да спре заради усложнената ситуация, а се очакват и  по-ниски
температури, посочи още кметът.

За почистването на по- малките улици и по селата ще се реагира на по-късен етап, като се очаква гражданите да се отзоват и съдействат в тежката ситуация.

„Проходим е пътят при зимни условия в централната градска част, вътрешно-градската магистрала, кв.“Църква“ и селата Кралев дол и Студена. Преминах и през кв „Калкас“, както и по улиците „Протожерица“ и „Стара планина“, където има големи затруднения. Там ситуацията по почистването се усложнява и от паркираните коли по улиците“, коментира Церовска.

Най-голяма активност са проявили жители  на кв. Тева, разказа тя. Кметът е
станала свидетел как хората почистват пред блоковете и припомни, че е желателно всички граждани и собственици на фирми и магазини да почистят площите пред сградите си.

„Говорила съм с всички кметове на населени места в Общината, по-голяма част са по улиците, ринат с лопати и помагат в усложнената обстановка“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *