понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Общество / Вяра Церовска: Да не се предприемат пътувания, ако не са крайно наложителни

Вяра Церовска: Да не се предприемат пътувания, ако не са крайно наложителни

12

„Да не се предприемат пътувания, ако не са крайно наложителни“, призова кметът на Община Перник Вяра Церовска във връзка с очакваното рязко застудяване и обилни снеговалежи в следващите дни. Поради лошите метеорологични прогнози днес беше свикано заседание на Общинския кризисен щаб. В срещата участваха заместник-кметовете и секретарят на Общината, представители на Първо и Второ районно управление, Пожарната, БЧК, Общинският инспекторат.

На срещата бяха обсъдени готовността за снежната зима и превантивните мерки, които трябва да се предприемат, предвид очакваната усложнена пътна обстановка.

Коментираха се и определени маршрути на градския транспорт, които създадоха проблем при последния снеговалеж, както и линиите за селата Люлин, Радуй и Расник.

„Тази сутрин са били обработени стръмните участъци по улиците „Протожерица“, „Стара Планина“ ,“Никола Козлев“, „Св. Петка“, „Знеполе“ и „Драгановец“, информира гл. експерт Николай Петров. Той допълни, че е водил разговор и с почистващите фирми за бърза реакция при необходимост за опесъчаване по улиците и осигуряване на техника.

Кметовете на населени места в Общината са информирани да следят самотно живеещите и болни хора , за да съдействат при нужда от помощ.

„Със заповед на кмета Вяра Церовска е създадена организация и за бездомните хора. Те ще се настаняват в Специализираната болница за долекуване и продължително лечение и рехабилитация – Профилакториум, посочи зам.-кметът Йордан Павлов.

14
Желателно е гражданите и собствениците на фирми и магазини да почистят площите пред сградите си, както и да премахнат опасни висулки, като при необходимост трябва да сигнализират на Гражданската защита и Пожарната. Изключително важно е шофьорите да не предприемат пътувания без зимни гуми и неизправни акумулатори.

„Пожарната има възможност да отстранява рискови дървета , които затрудняват движението и застрашават живота на гражданите. Трябва да се подаде сигнал на тел. 112“, увери шефът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Петров . Той посочи, че разполагат и с високо проходима техника с вериги и при необходимост могат да доставят лекарства до труднодостъпни места и селища, които не са почистени. 15
От полицията също коментираха, че имат готовност за повече мобилни екипи и коли за трудно достъпни места.
Сигнали могат да се подават и на дежурните телефони на Община Перник: 076 684-212 и 0887 803 686.

13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *