четвъртък , 18 април 2019 г.
Начало / Извън Перник / Вълшебното рибено масло и ползите от него

Вълшебното рибено масло и ползите от него

сн. bagiraclub.ru
сн. bagiraclub.ru

Рибеното масло е една от най-нашумелите хранителни добавки, за която се смята, че е изключителен лечебен продукт, с невероятни свойства. Състои от мастни киселини, познати по-добре като омега-3 мастни киселини.

В рибеното масло има високи количества витамини А и D. Известно е, че тялото ни синтезира витамин D, когато е изложено на слънчева светлина. Този витамин играе ключова роля за функциониране на клетките на тялото, а все повече хора страдат от недостига му, заради малкото време, което прекарват на слънцe.

На първо място рибеното масло се грижи за здравето на сърдечно-съдовата система.

Това намалява риска от сърдечни заболявания и успешно помага в контрола над високото кръвно налягане. Според редица специалисти рибеното масло може да намали риска от исхемична болест на сърцето и инсулт.

Рибеното масло помага за по-бързото изгаряне на мазнините.

Омега-3 мастните киселини се използват от организма като енергия, което пък позволява изгарянето на повече телесни мазнини. За оптимален резултат приемът на маслото трябва да бъде съчетан с правилен хранителен режим.

Рибеното масло е отличен начин за подобряване на концентрацията и паметта.


Източник: Thinkstock

То е отлична хранителна добавка, която подпомага когнитивната мозъчна функция. Рибеното масло подпомага и за производството на хормоните естроген и прогестерон.

Рибеното масло е ценен помощник и в разкрасяването.

То прави кожата по-здрава и красива, предпазва я от акне. Омега-3 мастните киселини са мощен антиоксидант и действат противовъзпалително и на кожата. Освен това маслото поддържа еластичността и влажността на кожата./vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *