сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Спорт / Втори лекоатлетически крос с участието на над 300 деца стартира в кв. Изток

Втори лекоатлетически крос с участието на над 300 деца стартира в кв. Изток

Emil Kostadinov - Milka Mihailova

Втори лекоатлетически крос за деца стартира тази събота, 24 март, в най-големия пернишки квартал Изток . Началото е 10 часа пред сградата на кметството. Събитието е с наслов „Бягай с усмивка“ и традиционно се организира от кметство Изток и спортен клуб „Милка Михайлова“, съобщиха на пресконференция кметът Емил Костадинов и именитата лекоатлетка Милка Михайлова. Над 300 деца от 5 до 13 години ще се включат в състезанието. С любезното съдействие на Община Перник и на 8 фирмr-спонсори са осигурени награди за победителите – индивидуални и отборни.

Всяко дете може да вземе участие в кроса. Всеки, който финишира ще получи фланелка с логото на надпреварата, а за най-малките ще има и лакомства.

Целта на турнира е да направим така, че подрастващите да обикнат бягането  и то да стане начин за забавление за тях, каза бегачката Милка Михайлова.

По време на събитието ще тече и благотворителна томбола, като билетите ще бъдат по 2лв. Събраната сума ще бъде дарена п подкрепа лечението на болно дете от Перник., уточни кметът Емил Костадинов.

Децата от детските градини ще бягат разстояние от 100 метра, подготвителните групи – 200 метра. Първите и вторите класове ще се състезават на 300 м, третите и четвъртите класове и момичетата  от 5, 6 и 7 клас- на 400 м. Момчетата от 5, 6 и 7 клас ще бягат две обиколки от общо 800 метра. Трасето е асфалт.

За турнира са поканени да вземат участие и деца със специални нужди.

Най-добре представилите се училища с отбори от I- во до III-то място ще бъдат удостоени с купи, като за това трябва да наберат най-много точки. Индивидуалните побдители, класирали се на първите три призови позиции, ще се окичат с медали.

За откриването на II-я лекоатлетически турнир „Бягай с усмивка“ се очаква присъствието на представители на Българската федерация по лека атлетика и планинско бягане.

Мечтата на лекоатлетката Милка Михайлова е в Перник да се проведе държавно първенство по лекоатлетически крос или планинско бягане, но, според нея, за да се осъществи тази идея трябва да се свърши доста работа.

p1650188

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *