сряда , 20 юни 2018 г.
Начало / Култура и образование / Вписаха името на Александра Найденова в Златната книга на ОУ „Иван Рилски“. Седмокласничката получи ордена на училището за изключителни заслуги

Вписаха името на Александра Найденова в Златната книга на ОУ „Иван Рилски“. Седмокласничката получи ордена на училището за изключителни заслуги

p1610597

Името на седмокласничката Александра Найденова бе вписано в Златната книга на ОУ „Иван Рилски“ в Перник. За блестящото си представяне на четири национални олимпиади и на външното оценяване, момичето бе удостоено с почетното отличие на учебното заведение – орден за изключителен принос в развитието на училището.

Александра е четвъртият ученик, чието име ще остане в историята на „Св. Иван Рилски“. Преди нея в Златната книга са вписани имената на Владислав Милетиев, в момента най-добър млад инженер в Ирландия и Англия, два пъти първенец на България в национални олимпиади по физика; Юлия Иванова, спечелила титлата „Най-добър млад преводач в ЕС“ и Кати Хаджиева, чиито успехи са равни на тези на Александра.

p1610609

Тази година Александра категорично спечели националните олимпиади по история и география. На външното оценяване тя получи 97 точки по български език и литература и 96 по математика.

p1610614

Момичето благодари на всичките си учители, чиито имена бяха аплодирани силно от учениците и пожела на всички седмокласници да бъдат здрави и да следват мечтите си.

Александра притежава феноменална памет, твърдят нейни учители. Тя е човек, на когото може да се разчита, не скри адмирациите си преподавателят по български език и литература Емилия Цекина. И допълни: Рядко се изсипват толкова суперлативи за едно дете.

Александра е можела да учи в което училище пожелае, но мечтата й е да продължи средното си образование в Езиковата гимназия „Симеон Радев“. Всичките си успехи тя постига без нито един частен урок.

Педагогът Емилия Цекина връчи специална награда на седмокласника Михаил Василев – дете със специални образователни потребности, за усърдието, упоритостта и високите резултати, постигнати по български език и литература.

На емоционално и мило тържество днес ОУ „Св. Иван Рилски“ изпрати своите седмокласници, които продължават образованието си в средни училища.

p1610607

Директорът Бойко Свиленов, който награди Александра и още 17 пълни отличници, бе силно развълнуван и не скри сълзите в очите си. „За 21-ви път заставам на тази сцена и си признавам – не мога овладея вълнението, което ми обхваща душата. Защото сте прекрасни. Защото плахи и неуверени влязохте в училище, а днес сте чудесни млади хора. Защото ние се кълнем във вас, че сърцето, което ви дадохме, че от душата, която отделихме, обичта, с която ви дарявахме, ще бъдат вашият заряд, за да продължите своя път и да намерите своя връх. А ние ще стоим отстрани и пак със сълзи в очите ще ви се радваме“, каза пред пълната зала Свиленов.

p1610603

Директорът припомни и благодари на учениците, донесли успехи на „Св. Иван Рилски“: с участието си в олимпиади и състезания, с драматизацията „Радини вълнения“ по Вазовия роман „Под игото“ и с речта на Странджата от „Немили недраги“ те завоюваха специалната награда на националния конкурс „Вазовата България“. Тази година училището участва в надпреварата с драматизацията „Апостолът в премеждие“ и с презентация, разкриваща пътя, живота и делото на Иван Вазов в Перник.

p1610615

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *