сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Жълтини / Война: Нешка Робева-Илиана Раева

Война: Нешка Робева-Илиана Раева

neshka-robeva-iliyana

Нов скандал Нешка Робева-Илиана Раева разтърси социалната мрежа преди дни. Това се случи след новината, че Нешка е новият старши треньор на ансамбъла на Германия. Малко след това, без да споменава имена, Илиана Раева заяви, че наша специалистка е заснела съчетанията на нашия ансамбъл, за да ги предостави на българска треньорка, която работи в чужбина и която не била уверена, че ще се справи за краткото време до старта на световното първенство.

След това, също без да споменава име, Нешка Робева отговори във „Фейсбук“ на своята ученичка, на която е и кума. Робева цитира световно проучване, според което хората, които не спят и са разхвърляни – като нея, били много интелигентни.

“Това, разбира се, още повече повиши самочувствието ми, докато не прочетох, че суперинтелигентните често се забърквали в скандали… Простете, не исках да се хваля, но някои хора се постараха вместо мен. Робувайки на собствената си параноя от неочаквано развенчаване, същите ми спретнаха поредния скандал, като не пожалиха ни Мая Плисецкая, ни Анелия Раленкова, ни Морис Бежар… Не пожалиха и себе си, разбира се. “Болеро”-то на Бежар – това, от което бях повлияна в постановката с лента на Анелия, което съм гледала десетки, не, стотици пъти, се изпълняваше от изключителния танцьор Джордж Дон (французите му казват Жорж Дон, а истинското му име е Хорхе Дон). А самият Морис Бежар беше пожелал да се запознае с интерпретатора на неговото “Болеро” в художествената гимнастика… Не е зле да видите и “Арабеск” – и там повлияването е осезаемо. И на още много места по света… Някой с по-високо IQ е казал на Мадам, че “Болерото” се изпълнява от Мая Плисецкая… Да, така е, но от нея се опитах да заимствам ръцете и преживяването в “Лебеда” и да го поставя на една от моите състезателки… Не беше дорасла… Така и не дорасна… Освен в собствените си очи и глупост… Когато на един човек знанията му достигат дотам, че да бърка “Капут” на Малапарте с “Капиталът” и когато в наивното си невежество поставя Хитлер като вдъхновител на Маркс, може да предизвика лека усмивка и извинение с възрастта. Но когато порасне и започне да говори на висок глас глупости, е хубаво някой да му припомни една сладка и поучителна детска песничка. “Във реката ни пенлива… и т.н.”, написа Робева.

“Срещу България и нейните деца не бих застанала никога. На никого нищо нямам желание да доказвам. Каквото съм направила, било е дотук”, завърши поста си легендарната треньорка.

Болшинството в социалните мрежи подкрепя и вярва на Нешка. „Това, което е постигнала Робева в кариерата си, Илиана не е и никога няма да достигне”, „Раева е арогантна и неблагодарна, има комплекс от Нешка, държи се невъзпитано и грубо”, „Илиана няма и грам от интелектуалния капацитет на Робева, къде е тръгнала да се заяжда с нея”, „Нешка да даде път на младите”, гласят част от коментарите./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *