събота , 19 октомври 2019 г.
Начало / Извън Перник / Вода в Чирпан цери глухи, неми и луди

Вода в Чирпан цери глухи, неми и луди

chirpanski-manastir-sv-atanasii

Нямо дете на 5 години проговорило след молитви в чирпанския манастир „Свети Атанасий“. Чудото се случило преди 2 години – през 2016-а, когато с божията намеса момченцето най-сетне преборило недъга си. Местни хора разказват, че в манастира пристигнала млада жена с 5-годишно детенце, което не можело да говори.

След четене на четиридесятница (40 поредни дни имената на болните да се четат в сутрешната литургия на манастира) детето започнало да говори. Това е едно от многото чудеса, които се случват в Божия храм. Когато се влезе в манастирската църква, отляво личат десетки икони, монети, писма и други дарове от благодарни близки за чудодейната помощ на светеца. Множество дарове отрупват и манастирското аязмо. Десетки миряни виждат образа на св. Атанасий в кладенеца.

Светецът се появява в бяло, но не на всеки, а само на най-чистите и праведни души. Водата на аязмото има лечебна сила и не може да се ползва току-така, предупреждават местните жители. Славата на чудодейната вода привлича стотици болни от цялата страна. Така веднъж пристигал притеснен баща, който водел психично болно момче. Игуменката го съпроводила до кладенеца, извадила кофа с вода и я изляла върху момчето.

То се стреснало и оздравяло. Впоследствие станало отличен студент, а баща му направил голямо дарение от благодарност към св. Атанасий. Служителка от община Чирпан пък години наред страдала от болни уши. Лекарите не успели да помогнат, но баба ѝ я довела да преспи в манастира, да се измие с водата и на сутринта нямало и следа от болните уши./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *