четвъртък , 18 април 2019 г.
Начало / Извън Перник / Внимание, шофьори! Мият ви стъклата на светофара – получавате глоба

Внимание, шофьори! Мият ви стъклата на светофара – получавате глоба

shofiori-stykla-svetofar-naredba

Нова Наредба за обществения ред на Столичния общински съвет предвижда: мият ли ви стъклата на светофара – получавате глоба. И тъй като половината Перник работи в София, е добре водачите от града на Кракра също да са информирани за мярката.

Паричната санкция ще бъде нанесена, само ако водачът на превозното средство плати на мияча на стъкла. В противен случай контролният орган не може да докаже провинението.

Репортер на „Здравей, България“ демонстрира ситуацията със случаен шофьор на столично кръстовище пред Иван Илиев, председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност на Столичния общински съвет.

Илиев заяви, че „ако този господин ви беше дал пари, той щеше да стане ваш съучастник и щеше да ви стимулира. Тогава той щеше да бъде наказан, ако контролният орган прецени, че има извършено такова нарушение“, обясни председателят.

Целта на новата наредба, продължи Иванов, е максимално кръстовищата да бъдат изчистени от хората, които мият коли.

„Шофьорите в София, които биха позволили и биха платили да им се измият стъклата, са може би съвсем малко. Въпреки това, искаме да предотвратим едно такова деяние”, поясни той.  Затова допуснахме това предложение да се разгледа от водеща комисия, за да можем да преценим кой е най-точният начин да се случи това“.

Новата наредба за обществения ред и сигурност ще бъде гласувана на 26 юли. /vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *