събота , 20 октомври 2018 г.
Начало / Спорт / ВК „Сливнишки герой” е победител в Първия турнир „Това е моята игра” за купата на областния управител

ВК „Сливнишки герой” е победител в Първия турнир „Това е моята игра” за купата на областния управител

parvi-turnir-prekadeti-voleibol-4

ВК „Сливнишки герой” победител в Първия турнир „Това е моята игра” за купата на областния управител Ирена Соколова.  След оспорван мач, младите спортисти спечелиха финалния двубой срещу ВК „Марек” с 2:0 гейма.

Тимът от ВК „Миньор” пък остана на трето място, след като надигра гостите от ВК „Пирин”, класирали се на четвърто място.

Всички отбори показаха завидни умения в отборната игра и бяха наградени с купи подсигурени от областния управител. За отличилите се играчи, Ирена Соколова беше предвидила и индивидуални награди – за най-полезен играч, най-добър нападател, най-добър разпределител, най-добър блокировач, най- добър изпълнител на начален удар и най-добро либеро. Специална награда за най-техничен и атрактивен играч и подаръци за всички младежи бяха дадени  от името на спонсорите – фирма „Сани – Конс Тодорови Сие” СД.

parvi-turnir-prekadeti-voleibol-2

Волейболната надпревара бе за прекадети от регион Струма и се провежда под егидата на областните управители от Югозападния район – Перник, Благоевград, Кюстендил и София област. Първото издание се организира от областния управител на област Перник Ирена Соколова. Домакинството ще бъде ротационно, като щафетата поема област Благоевград.

parvi-turnir-prekadeti-voleibol-3

«Заедно с моите колеги сме убедени, че турнирът ще се превърне в традиция, защото това е изкушение за всички нас, хората които обичаме тази игра. Идеята за провеждането на турнира цели да популяризира този атрактивен спорт сред децата и младежите. Чрез него да дадем възможност всеки младеж да покаже и развие своите умения в духа на екипната работа, съпричастността и спортсменството», каза при откриването на състезанието Ирена Соколова.

parvi-turnir-prekadeti-voleibol-1

Специални гости на откриването бяха областният управител на област Благоевград Бисер Михайлов, Борислав Кьосев – вицепрезидент и член на управителния съвет на Националната федерация по волейбол, Евгени Иванов – директор на Националната волейболна лига, Мартин Стоев – дългогодишен национален състезател и бивш треньор на националния ни отбор, Петър Първанов – президент на ВК „Миньор“,Петьо Драгиев – старши трениьор на ВК «Миньор».

Състезанието се проведе в зала „Борис Гюдеров“, като участие взеха четири  отбора, домакините от ВК «Миньор» и гостите от ВК «Сливнишки герой» (гр. Сливница), ВК «Пирин» (гр. Разлог) и ВК « Марек»(гр. Дупница).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *